​Номінація Трампа на Нобелівську премію миру: у Білому домі назвали її «заслуженою», критики виступили проти

Норвезький парламентар Крістіан Тібрінг-Джедде номінував президента США Дональда Трампа на Нобелівську премію миру 2021-го року за його роль в укладенні мирної угоди між Ізраїлем та ОАЕ. Про це повідомляє американський канал Fox news, пише «Голос Америки».


«Я вважаю, що він зробив більше для миру між країнами, ніж більшість інших номінантів на Премію миру», - наводить слова політика канал Fox news. Тібрінг-Джедде також очолює делегацію Норвегії до Парламентської асамблеї НАТО. Він також заявив, що у разі, якщо інші країни Близького Сходу наслідуватимуть приклад ОАЕ, їх угоду з Ізраїлем, «ця угода може докорінно змінити ситуацію та перетворити Близький Схід на регіон співпраці та процвітання». Американський канал PBS повідомляє, що Тібрінг-Джедде дотримується антиіммігрантських поглядів. «Крайнім правим» Тібрінга-Джедде назвав і канал CBS News.

У 2018-му Тібрінг-Джедде та інший законодавець Пер-Віллі Амундсен номінували Трампа на Нобелівську премію миру за мирну угоду із лідером КНДР Кім Чен Ином.

Як повідомлялось, за посередництва США 13-го серпня було оголошено домовленість, і Ізраїль та ОАЕ встановили дипломатичні відносини. ОАЕ стали третьою арабською країною після Єгипту та Йорданії, яка нормалізувала відносини з Ізраїлем. ОАЕ скасували закон про бойкот Ізраїлю, що діяв з 1972 року.

Номінацію привітали у Республіканській партії США. «Заслужена номінація. Вітаємо, пане президент», - твітує офіційна сторінка Республіканської партії у Twitter. Речниця Білого дому також назвала номінацію «заслуженою».

Водночас подія викликала негативну реакцію у його критиків.

«Трамп ніколи не виграє Нобелівську премію миру, хіба що буде створено її варіант для найгіршої людини на планеті», - твітує демократичний політичний організатор Скотт Дворкін.

«Номінація Трампа на Нобелівську премію миру крайнім правим, налаштованим проти іммігрантів божевільним Тібрінг-Джедде, це все одно, що рекомендаційний лист на посаду пожежника він підпалювача, або офіційна підтримка кандидата у президенти від племінниці Осами бін Ладена, Нуур Бін Ладен», - йдеться в іншому твіті, який набув популярності в соцмережі.

«Twitter вибухнув через номінацію Трампа на Нобелівську премію миру», - пише видання The Hill, резюмуючи різні реакції на номінацію президента США.

Фото Twitter@WiteHouse



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.