​Трамп і далі не визнає поразки і піде з посади у разі, якщо колегія вибірників проголосує за Байдена

Президент США Дональд Трамп далі не визнає поразки, але каже, що піде з посади, якщо за Байдена проголосує колегія вибірників. Він полишить Білий дім, якщо колегія вибірників офіційно затвердить обрання Джо Байдена, повідомляє «Голос Америки».


Система президентських виборів у Сполучених Штатах передбачає, що переможцем є кандидат, який збере найбільше вибірників з кожного із 50-ти штатів, а не той, який здобуває найбільше голосів виборців загалом в країні.

Колегія вибірників збереться 14 грудня, але її рішення вважають вже визначеним, оскільки результати голосування показують, що Джо Байден має 306 голосів вибірників, а Дональд Трамп - 232.

Термін нового президента США офіційно розпочнеться 20 січня.

У відповідь на запитання журналістів про готовність виїхати з резиденції глави держави після рішення Колегії вибірників, Трамп сказав 26 листопада: «Звичайно, я так зроблю. Звичайно зроблю. І ви це знаєте».

Але при цьому він знову відмовився визнати, що зазнав поразки на виборах і сказав, що це йому буде «важко зробити», через, як він висловився, «сфальсифікованість виборів».

Дональд Трамп у святковий День подяки вперше відповідав на запитання журналістів з часу виборів 3 листопада і знову говорив про фальсифікації, не подаючи конкретних доказів, зауважує агентство новин Reuters.

Попри постійні наголошування Трампа і деяких його соратників про несправедливість виборів, він під тиском закликів, зокрема з боку чільних однопартійців - республіканців, погодився цього тижня на офіційний початок приготувань до передачі влади майбутній президентській адміністрації Джо Байдена.

Тим часом правники і прибічники Трампа далі намагаються через суди оскаржувати результати виборів у ключових штатах, але у багатьох випадках ті оскарження вже відхилені.

Президент Трамп сказав у четвер, що він планує 5 грудня поїхати до штату Джорджія, де він зазнав поразки від Байдена, щоб агітувати там за республіканських кандидатів на виборах до Сенату.

Сенатські вибори в Джорджії визначать, чи збереже Республіканська партія свою більшість у верхній палаті Конгресу США.

«Я вважаю, що відсьогодні і до 20 січня ще буде відбуватися багато чого, багато речей», - сказав Дональд Трамп.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.