​США офіційно підтримали масове безпатентне виробництво аналогів вакцин від COVID-19

США підтримують зняття патентного захисту з вакцин від COVID-19. Про це у середу у заяві повідомила торгова представниця США Кетрін Тай.


«Адміністрація рішуче підтримує захист інтелектуальної власності, але з метою завершення цієї пандемії, підтримує зняття такого захисту для вакцин від COVID-19. Ми будемо активно брати участь у заснованих на тексті переговорах у ВТО, які необхідні для досягнення цієї мети», - йдеться у заяві. Відзначається, що переговори займуть деякий час, повідомляє «Голос Америки».

Зняття патентного захисту з вакцин може дозволити країнам, що розвиваються, масово виробляти препарати-синоніми запатентованих вакцин.

Видання The New York Times назвало рішення адміністрації США «проривом у глобальних зусиллях, спрямованих на виробництво більшої кількості доз у час, коли вірус лютує в Індії та Південній Америці».

У заяві Тай відзначається, що адміністрація США прагне якнайшвидше доставити якомога більше безпечних та ефективних вакцин до найбільшої кількості людей.

«Оскільки забезпечено необхідну кількість вакцин для народу США, адміністрація буде посилювати свої зусилля - працюючи з приватним сектором та можливими партнерами - щоб розширити виробництво та поширення вакцин», - йдеться у заяві.

У квітні адміністрація Джо Байдена оголосила, що готується поділитися вакциною від коронавірусу AstraZeneca, майже 60 мільйонів доз, поміж іншими країнами. Вакцину AstraZeneca ліцензували і широко використовують у багатьох країнах світу, зокрема у Європі, але вона ще не має дозволу на використання у Сполучених Штатах.

Україна також використовує вакцину AstraZeneca, виготовлену Індійським інститутом сироватки крові під маркою Covishield.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.