​Уряд США створив спеціальний підрозділ для боротьби з насильницьким екстремізмом усередині країни

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас оголосив, що в його відомстві створили спеціальний підрозділ Center for Prevention Programs & Partnerships для боротьби з насильницьким екстремізмом усередині країни. Новий підрозділ «забезпечить розвиток досвіду, необхідного для боротьби з цією загрозою, використовуючи надійну і своєчасну інформацію», сказав Майоркас на слуханнях у Сенатському Комітеті з асигнувань, повідомляє «Голос Америки».


Як відзначається, підрозділ фокусуватиметься на ранньому попередженні екстремізму, як проблеми громадського здоров'я у співпраці із громадами.

Деякі експерти привітали рішення адміністрації США.

«Це значний крок для уряду США та наближає його до підходів інших країн (Німеччини, Норвегії, Нової Зеландії) з фокусом на потребах на місцевому рівні та рівні громад та аналізі екстремізму через призму громадського здоров'я, а не виключно призму безпеки та правоохоронних органів. Час покаже, чи спрацює ця ініціатива, які ресурси вона отримає і наскільки її робота спиратиметься на наукові дані (по лінії охорони громадського здоров'я). Але це оголошення є значною подією і дає надію», - заявила Сінтія Міллер-Ідрісс з Центру досліджень та інновацій центру щодо поляризації та екстремізму Американського університету, що у столиці США.

Натомість консультант американського правничого інститут Brennan Center for Justice Школи права Університету Нью-Йорка Харша Пандуранга розкритикував ідею створення нового урядового підрозділу.

На його думку, підрозділ засновано на «невірному положенні», що людей, які можуть вдатись до насильства, можна ідентифікувати до того, як вони вчинять напад.

«Програми попередження та партнерства готують членів громади відстежувати ознаки того, що хтось може вдатись до насильства та повідомляти про них безпосередньо правоохоронцям, або команді (включно з освітянами, викладачами, медиками), які визначатимуть, чи становить особа загрозу (команда «аналізу загроз»). Ці програми звертають увагу на речі, які демонструють мільйони американців: наявність «трудового конфлікту», соціальна ізоляція, відчуття безнадії, зловживання наркотиками чи алкоголем, інтерес до теми насильства, різкі зміни настрою, наприклад. Ці ознаки не визначають людей, які скоять масові напади», - відзначив експерт.

Пандуранга також вказав, що окремі особи, які стикаються із психологічними викликами, наприклад через розставання, чи батьки, які хочуть отримати поради щодо поведінки дітей, можуть бути менш схильними звертатись за консультаціями, якщо вважатимуть, що таке звернення може призвести до потрапляння у поле зору правоохоронців.

Урядове рішення було ухвалено на тлі стурбованості щодо посилення загрози внутрішнього тероризму.

Правоохоронні органи попередили, що напад прихильників колишнього президента Дональда Трампа на Капітолій міг надати сміливості екстремістам.

Президент Джо Байден оголосив боротьбу з внутрішнім тероризмом одним із пріоритетів своєї адміністрації.

Алехандро Майоркас. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.