​Американські ЗМІ повідомляють, що США можуть відмовитись від нових програм ядерних озброєнь

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість закриття кількох програм, пов'язаних з ядерною зброєю, схвалених за Дональда Трампа, повідомили у виданні Politico. За даними видання, внутрішні дебати про ядерний арсенал країни вступають у завершальну фазу, передає Голос Америки.


Посилаючись на інформацію від дев'яти нинішніх та колишніх чиновників, знайомих із ходом дискусії, видання пише, що Огляд ядерної політики, який, як очікується, буде завершено вже у лютому, швидше за все, не внесе серйозних змін до ядерної політики.

Проте чиновники, які працюють у сфері національної безпеки, обговорюють доцільність відмови від розробки нової крилатої ракети з ядерною боєголовкою, яка зараз перебуває на стадії досліджень, пише газета.

Також, за даними видання, обговорюється зняття з озброєння термоядерної бомби часів холодної війни і навіть відмова від нової боєголовки малої потужності, яку попередня адміністрація розмістила на підводних човнах.

Відмова від «додаткових елементів» епохи Трампа, як їх називають, вважається найімовірнішою, оскільки президент Байден хоче відмовитися від посилення ролі ядерної зброї у стратегії США, що відбулась за попередньої адміністрації, зазначили у Politico.

Видання вказує, що прихильники непоширення ядерної зброї та частина політичного спектру в США виступають за те, щоб Америка оголосила про політику невикористання ядерної зброї першою та заявила, що «єдиною метою» її ядерного арсеналу є стримування інших від використання ядерної зброї, а не звичайних озброєнь чи інших загроз.

«Байден, на посаді сенатора та віце-президента, висловлював підтримку розгляду обох позицій. Але ці пропозиції непопулярні серед союзників США, які покладаються на ядерну парасольку США для власної оборони, заявили дві особи, поінформовані щодо дискусії щодо перегляду», - пише видання.

Днями базована у США організація «Об’єднання занепокоєних науковців» закликала президента США реформувати політику країни щодо ядерної зброї та наголосити, що ядерне роззброєння є центральною темою для національної безпеки США.

«Жодного застосування першими, жодної нової ядерної зброї», - відзначили в організації.

«Військово-промисловий комплекс важко працює над тим, щоб зберегти понад 1 трильйон доларів, які планується витратити на оновлення ядерних озброєнь США. Це божевілля. Це занадто. Перегляд ядерної політики адміністрацією Байдена має включати його власні погляди з тим, щоб скоротити роль ядерної зброї», - заявив раніше сенатор-демократ Ед Маркі.

Як раніше повідомляв Голос Америки, на початку місяця лідери п’яти країн-постійних членів Ради Безпеки ООН – США, Китаю, Великої Британії, Франції та росії - виступили зі спільною заявою про недопущення ядерної війни та неприпустимість гонки ядерних озброєнь. Цей документ розміщений на сайті Білого дому, кремля та Єлисейського палацу.

«Ми заявляємо, що в ядерній війні не може бути переможців і вона ніколи не має бути розв'язана. Оскільки застосування ядерної зброї мало б далекосяжні наслідки, ми також підтверджуємо, що ядерні озброєння – поки вони продовжують існувати – повинні служити оборонним цілям, стримуванню агресії та запобіганню війні», – наголосили країни, які підписали документ.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.