​Через псевдовибори в окупованій Україні Британія запровадила санкції щодо російської ЦВК

Британія запровадила санкції щодо російських чиновників, про це повідомила пресслужба британського уряду 29 вересня.

«Британія запровадить санкції щодо 11 нових осіб у відповідь на спроби росії використати фіктивні вибори, аби узаконити свій незаконний контроль над Херсонською, Запорізькою, Донецькою, Луганською областями і Кримом, які є частиною суверенної території України», – йдеться в повідомленні МЗС країни. Санкції передбачають обмеження на пересування підсанкційних осіб та рух фінансів, передає Голос Америки.

Серед інших, під санкції потрапили Центральна виборча комісія росії та низка російських високопосадовців: секретарка російської ЦВК Наталія Бударіна, голова окупаційного «уряду» на окупованій Херсонщині Андрій Алексєєнко, голова так званої виборчої комісії в окупованій частині Херсонської області Марина Захарова.

Британський уряд назвав організовані окупаційною владою псевдовибори на захоплених росією територіях «спробою нормалізувати нелегітимний контроль росії над суверенною українською територією».

«Не можна проводити «вибори» в чужій країні. Британія ніколи не визнає претензій росії на територію України. Крим, Запоріжжя, Донецьк, Луганськ і Херсон – це Україна», – заявив міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

Загалом, за даними британського уряду, Лондон запровадив санкції щодо 1 800 осіб та організацій в рамках санкційної політики щодо росії. З них 1 600 потрапили під санкції після початку повномасштабного вторгнення до України.

Раніше Європейський союз і Сполучені Штати розкритикували проведення росіянами на початку вересня так званих виборів на тимчасово окупованих українських територіях.

Зокрема, ЄС заявив, що не визнає і не «визнаватиме ні проведення цих так званих «виборів», ні їхні результати». США назвали псевдовибори на окупованих територіях України «нічим іншим, як пропагандистським заходом».

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта произошло 134 столкновения, враг атакует с неистовой силой. Всего за сутки враг нанес 3 ракетных и 70 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.