​Спільна заява українських демократичних сил щодо політичного переслідування Михайла Саакашвілі

На початку цього тижня, 12 лютого 2018 року, Президент Порошенко та підконтрольні йому силові відомства вчинили відверто антиконституційне та неправове дійство - брутальною силою вигнали з країни українського політика, лідера партії «Рух нових сил», третього Президента Грузії Михайла Саакашвілі.


Щоб позбутися одного з лідерів опозиції, влада вчинила політичну розправу, порушила права людини і завдала величезної шкоди міжнародній репутації України.


Цей злочин має бути розслідуваний. Всі посадові особи, які порушили закон та свої посадові обов’язки, мають опинитися на лаві підсудних.

Ми вимагаємо забезпечити повернення Михайла Саакашвілі в Україну, надавши йому можливості захистити свої права та гідність в українських судах, у відповідності до норм українського законодавства і міжнародного права.

Ми звертаємося до всіх українців із проханням підтримати наше звернення. Українська влада дозволяє собі так вчинити з політиком, відомим в усьому світі. Це означає, що жоден український громадянин не може почуватися в безпеці та сподіватися на справедливе правосуддя. Ми, як і в часи Януковича, опинилися на межі диктатури.

Ми закликаємо світових лідерів та дипломатів дати принципову оцінку політичним репресіям, до яких вдається українська влада. Практика призначення винних не в суді, а шляхом публічних заяв генерального прокурора, практика вигнання неугодних з країни має назавжди залишитися в радянському минулому.

Ми констатуємо, що Президент Порошенко став на шлях підміни закону свавіллям. Ми попереджаємо, що будь-які спроби подальших розправ над опозиційними лідерами та активістами отримають нашу консолідовану і тверду відповідь.

Політична партія «Демократичний альянс»
Політична партія «Громадянська позиція»
Політична партія «Народний контроль»
Політична партія «Європейська партія України»
Політична партія ВО «Батьківщина»
Політична партія «Об’єднання «Самопоміч»
Політична партія ВО «Свобода»
Політична партія «Рух нових сил»
Громадський рух «Хвиля»

Фото person.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.