​Система Порошенка «свій до свого по своє» не вічна

Вчора напророчив Пашинському, що за ним прийдуть. Друзі питають, чи вірю я в те, що Порошенко це дозволить? Треба пояснити. Дискусія, яку горлопани Пашинський і Вінник намагалися з усіх сил звести до дешевої циркової вистави, велася навколо щойно прийнятого закону про нацбезпеку.


Тема важлива, але закон виявився нікудишній. Він ні в НАТО, ні для перемоги над росією. Взагалі ні до чого.

Найбільше, чим він міг би бути - це законом про реформу сил оборони та безпеки. Але і цим зрештою не став в повній мірі.

Ми про це писали багато. Не загиблюватимусь.

Поясню кулуарну частину.

Ідея закону народилася в розумної людини з РНБОУ, і ця людина поділилась темою з американцями.

Американці погодились, що тема важлива, і будучи людьми системними... виділили Україні кошти на написання цього закону.

Але писали закон не зовсім ті, хто придумав ідею. Ті, хто писали, просто повкидували в текст цитати з найрізноманітніших законів, помінявши в реченнях слова місцями.

Коли американці і натівці побачили перший варіант, то «были несколько обескуражены». Тому написали чемний лист українському начальству - Порошенку, Пашинському і т.д., що, мовляв, в законі має бути таке і таке - і далі по пунктах чітко, що там має бути.

Хлопці, як могли, переклали і переписали, як зуміли, це в закон.

У результаті американці і натівці відчепилися, бо розуміють, що краще українські ...удаки не можуть, але в законі є достатньо, щоб їм не познімали голови за витрачені марно гроші на його підготовку.

Але наші державники не були б баригами, якби не спробували хоч щось урвати для себе.

І новий, не побоюсь цього слова, акт узаконив таємність усього, що стосується оборонного держзамовлення. Це те, що купують наші військові для своїх потреб. І це саме та сфера, де активно пасуться і процвітають ті ж Порошенко з Пашинським.

Але проблема в тому, що таємничість оборонного держзамовлення відрізає усіх іноземних постачальників від участі в забезпеченні України військовими товарами (власне, для усунення конкуренції таємність тут і потрібна). Ми благородно дозволяємо їм надавати собі допомогу, але не зовсім хочемо купувати у них навіть те, що потрібно.

І ось виходить, що американці профінансували закон, відповідно до якого їх американські компанії навряд чи щось зможуть продавати для оборонних потреб України. А якщо зможуть, то винятково через українських посередників, що буде не дуже дешево для українських платників податків. Це якраз те, що страшенно любить Трамп.

Не думаю, що тема для українського парламенту закрита (а закон ми просто перепишемо, коли прийдемо до влади).

І майже впевнений, що такі дешеві розводи по-українські американці не вибачать. А Порошенко і його система «свій до свого по своє» не вічна.

Bohdan Yaremenko, facebook.com

Фото poembook.ru



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.