​Про ймовірність відставки Зеленського

Зеленський, без сумніву, зараз думає про те, щоб піти з посади. Я не буду обґрунтовувати це твердження якоюсь ексклюзивною інформацією з-за метрових стін Банкової – припустимо, що нам анічогісінько не відомо про те, які там настрої, забудемо усі витоки інформації, не слухаймо шепіт інсайдерів.


Я буду обґрунтовувати це тим твердженням, що в Україні президент нині відчуває себе таким же зайвим і непотрібним, як і найменший українець, котрий, приміром, пакує наплічника для чергової мандрівки на заробітки у ЄС (це якщо пощастило).

Змін – немає, і це очевидний факт.

Система перемогла. Система перемогла Президента так само, як перемогла інших великих, середніх та дрібних українців, витіснивши з країни чи у внутрішню еміграцію, вигнавши беззмістовністю з фронту і безнадійністю з волонтерства.

Я пам’ятаю момент, коли Президент почав програвати. Коли він відмовився від своєї обіцянки переїхати з Банкової. Коли побут, котрий, з одного боку, річ елементарна і нескладна, а з іншого формує повсякденно свідомість – переміг.

Зеленському, котрий мав шалені 73% проти 24% у свого опонента, котрого обрали усі області України, крім однієї – не вистачило волі сформувати власний краєвид у власному вікні.

Шептуни-чиновники виявилися сильнішими. Ну, а далі все уже було зрозуміло.

Реформи робляться зразу, або ніколи.

Посадки робляться майже одразу, або ніколи.

Нова політика робиться новими людьми, а не старими. Коли спочатку змішати в уряді пополам старе і нове, то вийде стара політика з новими приколами.

Ти або носиш маску, або не вимагаєш носити її у інших.

Танкер «Делфі» або зразу прибирається, або стає національною ганьбою.

І так далі.

Вертикаль, неформальна, не прописана у Конституції, але фактично передбачена нею влада глави держави – зараз не працює. Система перемогла особистість.

Повторюся, Зеленський – не один такий. Парадокс, але у нашій країні дискомфортно і російськомовним, і україномовним. І багатим, бо не можна захистити багатство, і бідним, бо важко вийти з пастки бідності. Ліві кричать про засилля ринку, ринкові фундаменталісти – про диктат соціалізму. Люди на високих, здавалося б, посадах кричать про відсутність повноважень – так само, як посполиті скаржаться на безправ’я.

Я ризикну допустити наявність совісті у Зеленського, на відміну від попередників. Так, я ризикую, бо я особисто його не знаю. Ніколи з ним не спілкувався, відтак не маю права записати його в безнадійні негідники. А якщо так, то совість, у купі з більш популярним інстинктом самозбереження – це серйозний голос, котрий каже про очевидне і болюче.

Про те, що очікуване нове життя, котре бажали в Зеленському побачити такі шалено різні люди – не приходить.

А отже, займати дарма місце – немає сенсу. Тому і думає Зеленський про те, як вийти з гри.

З гри, у якій вхід – гривня, а вихід – не факт, що є.

Igor Lutsenko, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Igor Lutsenko



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.