Військова криза - ​Залужний, Сирський...


Залужний – Сирський, це не про кадрову реформу у ЗСУ, це про глибинну соціальну, політичну і тепер вже військову кризу.

Невже хтось серйозно вірить у те, що зі зміною командування почне щось змінюватися у позитивний бік на фронті? Зараз говорю не про високотехнологічні системи озброєння, тут ми повністю залежимо від Заходу і, в першу чергу, від США.

Дадуть – гарно. Не дадуть – печаль.

Маю на увазі інше. Народ масово біжить з країни, бо не хоче жити там, де його вважають за шматок м’яса, там, де йому не дозволяють заробити на життя, там, де, якщо тебе вб’ють на фронті, то, скоріш за все, з пів року ніхто про це не дізнається, бо твоя зарплата потрібна якомусь покидьку у погонах. У суспільстві панує відчай і страх. Слово ПЕРЕМОГА якщо і звучить, то якось вже невпевнено і приречено. Це, якщо про соціальну складову.

Внутрішня політика, як і зовнішня, формується на Банковій. І перша, і друга президентом Зеленським з його декількома менеджерами, повністю провалені. На виході маємо економіку, що не здатна забезпечити військо тим необхідним, яке не потребує завозу з-за океану – мінами, снарядами, ракетами, мінометами, дронами, портативними ношами, пікапами і т.д. І це при тому, що все у нас для цього є.

Оскільки в окопі боєць ще гостріше відчуває несправедливість і зраду, то не треба дивуватися деструктивним настроям та відповідному рівню морального духу у підрозділах. Без турботи про людину зі зброєю, без довіри до командування ЗСУ і керівництва країни по іншому і бути не може.

Скажіть мені, будь ласка, з приходом Сирського ці проблеми вирішаться? Ні. У кращому випадку, вони залишаться на тому рівні, на якому були при Залужному (читай текст вище). Чому? Та тому, що перший крок до ПЕРЕМОГИ починається не з перетрахування кадрів, а з наявності чіткої концепції розвитку держави під час війни, в якій ПЕРЕМОГА намертво пов’язана з економікою і підвищенням рівня життя населення. Тільки це зможе надихнути людей з палкими очима битися за Батьківщину.

В аргументації заміни Залужного на Сирського президент Зеленський заявив, що відтепер у нас з'явиться план війни на 2024 рік. Ви що, бл#ть, серйозно? Вже середина лютого 24-го, а у вас нема плану війни на цей рік? І це каже президент воюючої країни!

…Україна от-от досягне дна. Дно буде виглядати приблизно так – всі, хто бажає, в т.ч. і деякі сьогоднішні партнери, відкусять від неї все, що сподобається, залишивши українцям… ну, може, пару областей. Наслідки будуть жахливі.

Проста заміна одного генерала на іншого, без масштабних і стратегічних рішень на державному рівні, без повної зміни моделі державного управління не дасть позитивних результатів.

Реалії такі - сьогоднішнє військово-політичне керівництво не здатне ані забезпечити ЗСУ у повному обсязі всім необхідним, ані надихнути народ. А оскільки зовнішня політика провалена так же, як і внутрішня, то тупе очікування від партнерів Тамогавків – це, як продовжувати політ у напрямку дна.

Те, що зараз скажу для багатьох, буде виглядати холодним душем. Вибір у нас не великий. Або Банкова передає керівництво країною перехідному уряду, який буде складатися з українців, яким довіряє народ, або – до зустрічі на дні.

...Тільки не кажіть, що вони ніколи на це не підуть, бо в такому випадку - на що тоді ви?

Konstantin Ilchenko, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Konstantin Ilchenko



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі й військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 23 жовтня обговорив актуальні події на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.