​Потворна трансформація антикорупційних органів

Почитав публікації стосовно боротьби з корупцією, і згадався радянський анекдот: робітник працював на виробництві мирних газонокосарок і потихеньку виносив запчастини з заводу. Але дома, коли намагався зібрати газонокосарку, в нього завжди виходив кулемет.


Так і в нас: антикорупційні органи, на які покладалося стільки надій, перетворилися на осередки сумнівних неефективних рішень. Вони стали настільки «незалежними», що відчувають себе вище і закону, і моралі, і навіть елементарної пристойності. Лише декілька прикладів.

Заступник директора НАБУ Г. Углава викрив директора того ж самого НАБУ С. Кривоноса у тому, що він тисне на підлеглих та ухвалює рішення під зовнішнім впливом. І подав відповідну заяву до суду, де вказав, що очільник НАБУ «вчиняє дії, що підривають верховенство права задля досягнення приватного інтересу». Тобто, фактично звинуватив у корупції.

Якщо згадати А. Ситника, так той взагалі одночасно і керував НАБУ, і знаходився у реєстрі корупціонерів НАЗК. І нічого, відчуття абсурду у системі не виникало.

А ось ще дуже показовій приклад. Суддя антикорупційного суду М. Галабала два роки діставав колишню дружину, намагаючися через суд зменшити виплату аліментів на дитину до 1 гривні. Це при власній зарплаті 200.000 гр на місяць!

Розумію, можуть бути різні обставини та емоції. Але ж ти член ВАКСу, обстоюєш законність, справедливість і доброчесність, невже про це не треба думати?! А ще цей Галабала був представником у судах М. Злочевського та інших одіозних регіоналів, захищав інтереси російського бізнесу.

Нинішня антикорупційна система згнила зсередини, вона залежна, корумпована, аморальна. При цьому тягне з бюджету шалені гроші на своє утримання, не відпрацьовуючи і третини. Повноваження «антикорупціонерів» захмарні, але вони часто-густо використовуються задля досягнення тих самих «приватних інтересів».

Навряд це можна виправити якімсь вмовлянням та закликами до порядності. Усю антикорупційну систему треба перезавантажувати від нуля. А всіх, хто зараз у ній працює, ретельно перевіряти на порушення закону і відповідність статків реальному способу життя.

Це і влади загалом стосується. Інакше справедливості в Україні не буде, а саме на неї в нас найбільшій соціальний запит.

Олександр Кочетков, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Олександра Кочеткова



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 13 вересня розповів про ситуацію на Курщині і Донбасі

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.