Freedom House – про вплив справи Юлії Тимошенко на інтеграцію з ЄС

freedom

 
Неурядова організація з досліджень стану політичних та громадянських свобод Freedom House оприлюднила доповідь "Країни перехідного періоду 2013: авторитарна агресія та тиск режиму суворої економії", в якій наголошується, що підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом знаходиться під загрозою через відсутність політичної волі влади країни виконати критерії, визначені Радою ЄС у грудні 2012 року для завершення цього процесу. 


Про це повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко, передають «Конфлікти і закони».

"Політично мотивована справа проти Юлії Тимошенко, яка поза сумнівом є упередженою з юридичної точки зору, та інші свідчення загальних антидемократичних тенденцій зашкодили відносинам Януковича з США та Європою і стали на заваді підписання угоди про асоціацію з ЄС", - йдеться у доповіді.

Експерти Freedom House звертають увагу на концентрацію влади в руках президента Віктора Януковича та його родини, зловживання судочинством з політичними цілями, парламентські вибори 2012 року, які були визнані світовою спільнотою як крок назад від демократії, тиск на ЗМІ, корупцію тощо.

Окрему частину доповіді присвячено справам, порушеним проти Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. "Справи проти Тимошенко та Луценка продовжують шкодити політичним відносинам всередині країни та негативно впливають на міжнародну оцінку системи правосуддя в Україні. Вердикт цим двом політикам визнаний міжнародною спільнотою як політично мотивований, а судові процеси проти них такими, що не відповідають міжнародним демократичним стандартам", - підкреслюється у доповіді Freedom House.

Як відомо, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле 29 серпня заявив, що вирішення справи Юлії Тимошенко є однією з ключових умов підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

"Україна повинна продемонструвати рішучі дії і відчутний прогрес за всіма критеріями, щоб ЄС міг підписати угоду про асоціацію у Вільнюсі. Ці критерії включають вирішення проблеми вибіркового правосуддя, зокрема, справи Юлії Тимошенко і подальше реформування судової системи; вдосконалення виборчого законодавства, реформу Генеральної прокуратури, а також поліпшення ділового клімату", - заявив Штефан Фюле.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу 10 грудня 2012 року визначила умови для продовження переговорів з владою України щодо перспективи підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. "Рада ЄС очікує, що органи влади України усунуть випадки політично мотивованого переслідування без затримок, а також здійснять подальші кроки з реформування судової системи для запобігання таких випадків у майбутньому", - зазначалося у документі.

Після саміту Україна – ЄС 25 лютого 2013 року президенти Європейської Ради та Європейської комісії Херман Ван Ромпей та Жозе Мануель Баррозу заявили, що ключовою умовою для підписання угоди з Україною про асоціацію з Європейським Союзом залишається вирішення питання вибіркового правосуддя. "Підписання угоди про асоціацію ґрунтується на трьох питаннях – це вибіркове правосуддя, виборче законодавство та реформи", - підкреслив Херман Ван Ромпей.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.