Пенітенціарна система має стати показником цивілізованості України – Микола Оніщук

24.11.2011 – Стан системи виконання покарань слугує мірилом цивілізованості та демократичності будь-якої держави. На жаль, нашій країні, незважаючи на чимало зусиль на шляху до створення сучасної пенітенціарної системи, необхідно ще багато зробити задля приведення системи виконання покарань до міжнародних стандартів, пише президент Інституту правової політики Микола Оніщук в своїй статті в газеті «День».
 
Насамперед, на думку екс-міністра юстиції, задля вдосконалення пенітенціарної системи необхідно почати з організаційної складової та конкретизувати функції Державної пенітенціарної служби. Вона має забезпечувати виконання двох завдань - надійну ізоляцію і постійний нагляд за засудженими з метою недопущення скоєння нових злочинів. «Решту ж функцій варто розподілити поміж іншими відомствами: медичні частини передати МОЗ, психологи і вихователі – підпорядкувати Службі пробації тощо», - наголошує він.
 
«Покращення умов утримання засуджених, зокрема через «зведення до мінімуму різниці між умовами життя в колонії і на свободі». Необхідною є побудова сучасних тюрем і, відповідно, облаштування та утримання засуджених відповідно до гідних умов життя. Це, у свою чергу, потребує збільшення фінансування пенітенціарних установ державою», - відмічає Микола Оніщук.
 
Окрім матеріальної складової, на думку експерта, має бути також забезпечено і психологічну. Адже сучасна система виконання покарань в Україні має здебільшого «репресивно-каральний» характер, прихованою метою якої поруч із звичним завданням виконання кримінальних покарань є залякування засуджених.
Микола Оніщук. Фото прес-служби Інститут правової політики


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.