У рішенні Вищого спецсуду Микола Сірий побачив прямі фальсифікації щодо вироку Тимошенко

m siriy

 
Захисник екс-прем'єр-міністра України Микола Сірий заявляє про упередженість рішення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ у справі Юлії Тимошенко. 


"Це рішення було упередженим, воно не відповідає практиці, яка склалася у цьому суді під час розгляду касаційних скарг. Сьогодні ми фактично почули у суді новий вирок", - сказав Микола Сірий. 

Зокрема, захисник звернув увагу на той факт, що рішення Вищого спецсуду оголошувалося 2,5 години, а у його тексті перераховувалися показання свідків, довідки тощо. "Це, зазвичай, не міститься у рішенні за розглядом касації", - зазначив він. 

"Це не є рішенням прокурорсько-судової помилки. Це рішення, в якому містяться прямі фальсифікації, які стосуються довідок, показів свідків тощо. Це рішення суперечить всій юридичній практиці, у тому числі, по господарських справах, в яких встановлюється шкода, нанесена підприємствам. Цей спосіб не відповідає тому, як це встановлюється в тисячах господарських справ", - заявив Микола Сірий. 

Захисник Юлії Тимошенко переконаний, що рішення касаційного суду у справі Юлії Тимошенко призведе до негативних наслідків у сфері міжнародного права.

"Це рішення руйнує європейське розуміння правильного державного управління, бо не може кримінальний закон застосовуватися у політичній сфері. Це рішення руйнує правовий простір проведення міжнародних переговорів, відтак і європейські країни, і країни СНД, і всередині України з цим рішенням не будуть погоджуватися", - припустив він. 

За його словами, найближчим часом до Європейського суду з прав людини буде направлено другу скаргу Юлії Тимошенко. "Зазвичай Європейський суд, якщо він перейшов у закритий режим вирішення справи, ухвалює рішення стосовно вже заявлених порушень. Відповідно, за новою скаргою має бути відкрито нове провадження", - повідомив Микола Сірий. 



Коментарі

  -1 #1 Андрій 30 авг. 2012 г., 11:46:40
Які фальсіфікації, яке європейське розуміння, яка юридична практика? Все це балачки КРАДІЇВ! Де ви всі були, коли ВОНА обкрадала країну та весь народ? Чи ви так як і ВОНА займалися розкраданням народного добробуту! Через неї та таких як ви народ бідує або тікає за кордон! Сталіна на вас усіх потрібно та смертну кару!!! ВОРИ!!!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.