Медіа-профспілка вимагає від генеральної прокуратури порушити кримінальну справу через побиття миколаївського журналіста

gurnalistika

 
Незалежна медіа-профспілка України звернулась до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній журналістській діяльності випусковому редактору Миколаївського інтернет-видання «НикВести» Володимиру Сілякову.


29 вересня 2012 року, під час висвітлення мітингу проти самовільного будівництва кіоску, журналіст Володимир Сіляков зазнав нападу з боку невідомого чоловіка, який представився довіреною особою власника кіоску Ганни Котенко. Невідомий, намагаючись перешкодити журналісту проводити зйомку мітингу, вдарив Володимира Сілякова кулаком в обличчя, а потім ударив по камері. Після чого, за словами журналіста та очевидців, нападник заявив кореспонденту: «Якщо це відео десь з’явиться, я тебе порву».

НМПУ звертає увагу Генеральної прокуратури України на те, що під час вчинення злочину проти редактора «НикВести» Володимира Сілякова був присутній співробітник міліції, який, всупереч Закону України «Про міліцію», не затримав нападника та не вжив заходів по припиненню злочину. Тобто, співробітник міліції вчинив злочин, передбачений ч.1 ст.367 КК України (службова халатність).

Незалежна медіа-профспілка України зазначає, що на сьогоднішній день особиста заява про злочин, написана В. Сіляковим, знаходиться у Ленінському РВ УМВС України у Миколаївській області. Однак матеріали перевірки не передані за підслідністю до прокуратури, що є грубим порушенням з боку працівників міліції кримінально-процесуального законодавства.

В той же час прокуратура Миколаївської області, не дивлячись на широкий публічний розголос подій, а також наявність відеосвідчень нападу, намагається залишатись сліпою та глухою. На сьогоднішній день кримінальна справа так і не порушена, що, на думку Комітету НМПУ, свідчить про небажання обласної прокуратури визнавати факт перешкоджання професійній журналістській діяльності.

НМПУ висловлює сподівання, що Генеральна прокуратура України проведе ретельну перевірку фактів нападу на випускаючого редактора Миколаївського інтернет-видання «НикВести» Володимира Сілякова.

Медіа-профспілка також констатує факт, що невтручання міліції у конфлікти, коли журналістам перешкоджають виконувати професійну роботу, стали типовим явищем. Прокуратура, тим часом, вперто не бажає порушувати кримінальні справи за перешкоджання професійній діяльності журналіста.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.