​Поліція Донеччини затримала підозрюваного у подвійному вбивстві

Зловмисник скоїв злочин п'ять днів тому в м. Курахове (Мар'їнський район), аби заволодіти автомобілем потерпілих. Того ж дня поліцейські встановили підозрюваного, але він втік за межі області. Оперативники простежили його шлях та кілька годин тому затримали у Запоріжжі, де зловмисник намагався позбутися доказів вбивства та «залягти на дно».


Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України, передають «Конфлікти і закони».

Тіла 27-річної жінки та її 34-річного співмешканця виявили 18 жовтня рідні. Чоловік та жінка були забиті до смерті важким предметом у власній квартирі. За висновками експертів, люди були вбиті не менше двох днів тому.

На розкриття резонансного злочину було задіяно усі сили місцевої поліції та оперативників обласного главку.

Вже під час першочергових оперативно-розшукових дій, опитавши мешканців будинку та вивчивши коло зв’язків потерпілих, співробітники поліції встановили підозрюваного – це був раніше судимий, наркозалежний 38-річний мешканець Великоновосілківського району.

Він певний час мешкав разом зі своїми жертвами, переховуючись від відповідальності за вчинений раніше розбійний напад на жінку. Потерпілі надали притулок чоловікові, навіть не підозрюючи, що це коштуватиме їм життя.

Як встановили співробітники поліції, мотивом вбивства стала жага наживи – у роковий день господарі уклали угоду щодо продажу автомобілю та вже отримали за нього гроші.

Зловмисник розправився з цивільним подружжям, коли вони відпочивали на дивані. Потім забрав гроші та автомобіль, який власники не встигли передати новим хазяям, та втік з Донецької області.

На розшук небезпечного злочинця було орієнтовано поліцію сусідніх областей, прикордонників, громадськість.

За кілька днів транспортний засіб «сплив» у Запорізькій області. За рішенням начальника ГУНП в Донецькій області на місце негайно було відкомандировано спецгрупу досвідчених оперативників, яку очолив заступник начальника управління кримінальної поліції.

Поліцейські відстежили автомобіль – зловмисник продав його по паспорту вбитого ним чоловіка. Новий власник теж встиг продати іномарку – покупцю з Дніпропетровщини. У ході комплексу розшукових заходів співробітники кримінальної поліції Донеччини виявили та вилучили автомобіль.

Знайти втікача виявилося складніше. Маючи за плечима тюремний досвід, він ретельно конспірувався, постійно заводив нові знайомства та ніколи не ночував в одному місці двічі. У Запоріжжі разом з місцевою поліцією оперативники Донеччини розгорнули комплекс оперативно-розшукових дій, відпрацьовуючи ймовірні лігва та наркопритони. Кілька днів правоохоронці йшли по слідах вбивці.

Вчора підозрюваний у подвійному вбивстві був затриманий. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, згідно ч.2 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

На даний час також перевіряється причетність зловмисника до участі у незаконних бандформуваннях, оскільки є відомості, що він певний час воював на боці терористів. Досудове розслідування триває.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.