Проти гендиректора УНІАН вимагають відкрити кримінальне провадження

unian cenzura

 
Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) звернулася до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальне провадження проти Генерального директора УНІАН Вадима Осадчого. Вона вважає, що гендиректор умисно створив принижуючі умови праці для членів медіа-профспілки. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі НМПУ.


У своїй заяві НМПУ зазначає, що рішення керівника УНІАН про незаконне переведення без їх згоди членів медіа-профспілки Тетяни Майданович, Любові Жаловаги, Валентини Романенко, Романа Романюка, Олександра Волинського з журналістських посад на посади фактично технічних працівників новоствореного відділу Телевізійного моніторингу, є кримінальним злочином.

Медіа-профспілка зазначила, що у працівників суттєво змінились умови та характер праці, і вони не відповідають тому колу посадових обов'язків, які передбачені трудовим договором. При цьому, чинне законодавство (ч. 2 ст.32 КЗПП України) дозволяє здійснювати переведення без згоди працівника лише в межах спеціальності та посади, передбачених трудовим договором. І про це Осадчому, як керівнику підприємства, відомо.

Крім того, Генеральним директором для переведених працівників умисно створено принижуючі людську гідність умови праці. У зв'язку з чим Комісією НМПУ було складено акт. Відповідно Вадим Осадчий скоїв цілий ряд злочинів - перешкоджання законній діяльності профспілок (ст.170 КК України), перешкоджання професійній діяльності журналістів (ст.171 КК України), грубе порушення законодавства про працю (ст.172 КК України) перевищення посадових повноважень, що супроводжувалось принижуючими людську гідність діями (ч.2 ст.365 КК України).

Одночасно з цим медіа-профспілка звернулася до прокуратури Шевченківського району Києва з вимогою внести Генеральному директору ТОВ "УНІАН" В.Осадчому прокурорський припис про негайне скасування протизаконного Наказу № 115-К від 28.08.13 р., яким групу співробітників – членів медіа-профспілки було без попередження у встановлені законодавством терміни, без погодження із первинною профспілковою організацією НМПУ «переміщено» до новоствореного Відділу телевізійного моніторингу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.