Міліція не розслідує грубе порушення трудового законодавства відносно працівників телеканалу ТВі

tvi zvilnennya

 
Матеріали кримінального провадження стосовно грубого порушення трудових прав журналістів телеканалу ТВі були несвоєчасно внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) у Голосіївському РУ ГУМВС України в м. Києві. Кримінальне провадження було порушено за ознаками більш м’якого злочину.

Не дивлячись на те, що заяви про злочин від юриста НМПУ Олескія Ржанова та члена Комітету первинної профспілкової організації «Професійна спілка телеканалу ТВі» Анастасії Бобкової, а також 19 інших членів осередку медіа-профспілки на телеканалі ТВі були подані до Голосіївського відділу міліції 2 квітня, в ЄРДР внесені із запізненням на тиждень – лише 9 квітня. Такі дії з боку начальника слідчого відділу Голосіївському РУ Андрія Пасічника є грубим порушенням вимог Кримінально-процесуального кодексу України, який зобов’язує слідчих протягом доби або внести заяву про злочин до реєстру, або надати заявникам обгрунтовну відмову.


Окрім того, у своїх заявах потерпілі чітко повідомляли про злочин передбачений ст.172 Кримінального кодексу України – грубе порушення законодавства про працю (незаконне звільнення, невиплата заробітної плати та ін.). Однак підлеглі пана Пасічника заяву в реєстр внесли за іншою, більш м’якою статею КК – самоправство.

«У цьому випадку слідчий невірно визначив кваліфікацію злочину. Бо дії пана Урбанського та інших керівників телеканалу ТВі порушують саме трудові права працівників каналу, а саме це і є об’єктом злочину, передбаченого ст.172 КК України. Потерпілі працівники звернулися зі скаргами до Прокуратури міста Києва», - коментує ситуацію ст. юристконсульт НМПУ, адвокат Олександр Тарасов.

У прес-службі Головного управління МВС України в м. Києві не відповіли про причину несвоєчасного розгляду скарг та про причини невірної кваліфікації злочину, пояснивши, що не володіють інформацією, і порадили звертатися до прес-служби Голосіївського РУ. Таким чином, Головне управління фактично підтвердило своє небажання контролювати дії підлеглих та втручатися у розслідування публічного «скандалу» навколо телеканалу ТВі, конфлікту, який стане предметом розгляду парламентського Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова.

Прес-секретар Голосіївського РУ ГУМВС України Наталія Тітова також не змогла пояснити, чому кримінальне провадження було порушено не за фактом грубого порушення законодавства про працю. За коментарями речниці, до реєстру скарги були внесені 9 квітня лише з тієї причини, що до міліції вони надходили в період з 2 по 9 квітня.

Як таке можливо, коли всі заяви про злочин подавались в один день, залишається незрозумілим.

Триває досудове слідство, однак заявники – члени осередку КМО НМПУ на телеканалі ТВі ще досі не допитані та офіційно потерпілими не визнані. Також залишається відкритим питання, чи буде перекваліфіковано статтю, за якою порушено кримінальне провадження.

Відповідь на це питання має дати прокуратура м. Києва.

Прес-служба НМПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.