Закарпатські митники вилучили з дипломатичного вантажу майже 60 тис. пачок цигарок

diplom vantage1

 
Чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів працівники Закарпатської митниці ДФС зупинили в пункті пропуску «Лужанка». Про це повідомляє на сторінці Фейсбук прес-служба ДФС у Закарпатській області, передають «Конфлікти і закони».


Напередодні, 21 травня 2016 року, на пункт пропуску в «зелений коридор», заїхав легковий автомобіль марки «VW TRANSPORTER» під керуванням громадянина України.

До митного контролю громадянин надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який відповідно до конвенції не підлягає контролю.

Через те, що у транспортного засобу були затоновані вікна, у працівників митного посту не було можливості здійснити візуальний огляд вантажу без відкриття авто. В присутності співробітників УСБУ в Закарпатській області було запропоновано громадянину надати можливість здійснити візуальний огляд «VW TRANSPORTER», на що громадянин заявив, що в транспортному засобі знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу та присутності представника МЗС він відмовляється надавати доступ.

У подальшому громадянин за усною вказівкою свого керівництва мав намір повернутися в Україну. Але прикордонники авто зупинили. В результаті транспортний засіб було направлено на поглиблений огляд.

При огляді автомобіля виявлено, що в салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля знаходять 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок «LD RED», 24 610 пачок «LD BLUE», 490 пачок «LD BLUE LIMITED», 6 700 пачок «PALL MALL LOW SMOKE SMEL».

diplom vantage2

diplom vantage3

diplom vantage4

diplom vantage5

Від надання пояснень громадянин відмовився.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення цигарок вітчизняного виробництва з українськими акцизними марками на загальну суму 620 911 тис. грн через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів, що утруднюють їх виявлення та подання документів, які містили неправдиві відомості щодо найменування вантажу що перевозилися в транспортному засобі під виглядом дипломатичного вантажу.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, - вилучено.

Як повідомляє «Європейська правда», до постачання контрабандних цигарок причетні співробітники посольства в Словаччині. Цю інформацію підтвердили відразу кілька джерел, в тому числі – співрозмовники «Європейської правди» у дипломатичному відомстві.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.