Юрій Луценко направив до ВРУ подання про згоду на затримання та арешт нардепа Олександра Онищенка

onischenko aresht

 
Генпрокурор Юрій Луценко підписав та направив до ВРУ подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України О. Онищенка. Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передають «Конфлікти і закони».


Генеральним прокурором України відповідно до вимог Конституції України, Закону України «Про статус народного депутата України», КПК України, а також Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» до Верховної Ради України скеровано подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка.

Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування, а Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою Генеральної прокуратури України – процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) , ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України.

О. Онищенко підозрюється у тому, що в період із січня 2013 року по січень 2016 року вчинив низку кримінальних правопорушень проти громадської безпеки, власності та у сфері службової діяльності. Створив злочинну організацію з метою вчинення особливо тяжкого злочину – заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, до складу якої у різний період часу входили 20 осіб, а також інші невстановлені досудовим слідством особи, у тому числі із числа службових осіб ПАТ «Укргазвидобування».

Метою діяльності цієї злочинної організації було незаконне заволодіння грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності товариств за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

Загалом, внаслідок протиправних дій О. Онищенка та підконтрольної йому злочинної організації, через реалізацію заздалегідь розробленого злочинного плану, вказаними особами було привласнено грошові кошти ПАТ «Укргазвидобування» у сумі понад 1,6 млрд грн, чим завдано шкоди державним інтересам на вказану суму.

Зазначимо, що статті, які інкримінують народному депутату, члену групи «Воля народу» Олександру Онищенко, передбачають від 7 до 12 років ув'язнення.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.