У проведенні повторної експертизи тіла убитого поліцейськими Олександра Цукерман відмовили

tsukerman ekspertiza

 
Експерти Уманського міжрайонного бюро судово-медичних експертиз відмовилися проводити повторну експертизу тіла убитого 24 серпня в Кривому Озері Олександра Цукерман. Про це «Новинам-N» повідомили родичі загиблого, передають «Конфлікти і закони».


До Уманського бюро СМЕ тіло було доставлено вчора вдень. Спочатку там відмовилися його приймати, посилаючись на відсутність необхідних документів. Однак потім, після тривалих консультацій з вищим керівництвом аж до Києва, тіло все ж прийняли, експертизу призначили на сьогодні.

Одночасно дружина загиблого, його батько, мати і старший брат поїхали в Київ до Генеральної прокуратури вимагати проведення експертизи вже в столичних спеціалізованих центрах.

Сьогодні вдень родичам подзвонили з Уманського бюро СМЕ і повідомили, що вони можуть забирати тіло. На питання, чи була проведена експертиза, експерти відповіли негативно: експертизу ніхто не проводив, причини також названі не були. На даний час тіло знаходиться в морзі Уманської бюро СМЕ і що з ним робити, ніхто не знає. Найближчі родичі досі перебувають в Києві.

Нагадаємо, що в ніч з вівторка на середу, 24 серпня, в райцентрі Криве Озеро на Миколаївщині був убитий 31-річний місцевий житель Олександр Цукерман. У вбивстві підозрюють шістьох співробітників місцевого відділу поліції. Всі шестеро були затримані в той же день. Після того, як звістка про вбивство розлетілася по Кривому Озеру, в райцентрі спалахнули протести. Місцеві жителі ледь не лінчували затриманих під час їх погрузки в автозак, відбулися зіткнення з поліцією.

Після судово-медичної експертизи, проведеної Миколаївським обласним бюро судово-медичних експертиз, стало відомо, що Цукерман помер від вогнепальних поранень. На тілі загиблого виявлено як мінімум 4 вогнепальних поранення, імовірно з травматичного пістолета з так званим «патроном Флобера». На думку експерта, постріли були зроблені впритул. Дві кулі виявлені в серці, ще одна застрягла в легені.

Вдень 25 серпня родичі Олександра завантажили його тіло в катафалк і відвезли в бюро судово-медичної експертизи в місто Умань Черкаської області.

Також 25 серпня суд обрав запобіжний захід трьом співробітникам Кривоозерського відділу поліції, які підозрюються у вбивстві Цукермана. Старший лейтенант поліції Микола Хоменко та сержант поліції Олександр Причипойда заарештовані на місяць, а сержант поліції Денис Ляхвацкій, який, за словами свідків, стріляв в загиблого, узятий під варту на два місяці.

Відзначимо також, що у зв'язку з трагічними подіями в Криве Озеро прибула глава Нацполіціі України Хатія Деканоїдзе. Вона повідомила про розформування місцевого відділу поліції, а його новим керівником був призначений патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва Олександр Горпинич. Після цього Деканоїдзе приїхала в Миколаїв, де в якості начальника головного управління Національної поліції в Миколаївській області представила полковника поліції Юрія Мороза.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.