​Генпрокуратурою викрито факти ухилення від сплати податків на мільярди гривень

Генеральною прокуратурою України спільно з Національною поліцією викрито масштабні факти ухилення від сплати податків монополістом на ринку тютюнових виробів, що спричинило мільярдні збитки та фінансування тероризму за рахунок злочинно одержаних коштів. Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час спільного брифінгу з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури Украйни.

Генеральний прокурор поінформував, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з Головною військовою прокуратурою, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами сприяння діяльності терористичної організації, фіктивного підприємництва, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України.

Юрій Луценко повідомив, що досудовим розслідуванням установлено, що з 2012 по теперішній час дійсними власниками (кінцевими беніфіціарами) потужного дистриб’ютора тютюнової продукції - ТОВ «Мегаполіс Україна» (з травня 2016 року ТОВ «Тедіс Україна») є представники великого російського бізнесу та соратники керівника країни агресора, які діють на національному ринку за посередництва українських бізнес-партнерів.

Вказаними особами на ключові посади української компанії призначено довірених осіб – громадян Російської Федерації, які всі основні управлінські рішення по підприємству узгоджують з керівником московського адвокатського об’єднання, який одночасно є членом Ради директорів ЗАТ «Завод ім. Дегтярьова» (на російському ринку один з лідерів виготовлення стрілецької зброї), що входить до Групи компаній «Меркурій», підконтрольної громадянину РФ відносно якого Указом Президента України застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Генеральний прокурор зазначив, що указаний завод ім. Дегтярьова є одним з постачальників зброї бойовикам терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», у зв’язку з чим на нього також накладено санкції РНБО.

Юридичний супровід фінансово-господарської діяльності української компанії здійснює адвокатське об’єднання представники якої аналогічно погоджують правові питання зі своїми московським колегами з адвокатського об’єднання.

Він наголосив, що слідством встановлено, що з 2014 року діє заборона Національного Банку України на виплату дивідендів за кордон, а також заборона РНБО на вивід підсанкційними особами своїх активів, посадовими особами української компанії, шляхом підкупу службових осіб центральних державних органів України, в тому числі Антимонопольного Комітету України, в інтересах російських бенефіціарів організовано схему виведення грошових коштів, отриманих від підприємницької діяльності, шляхом нібито надання поворотної фінансової допомоги підконтрольним фіктивним суб’єктам господарювання.

«Всього у період 2015-2017 років через рахунки фірм-транзитерів до Російської Федерації виведено, та, відповідно, легалізовано близько 2,5 млрд грн. Частиною з них профінансовано терористичні організації «ЛНР» та «ДНР», - підкреслив Генеральний прокурор.

Він також зазначив, що наразі триває близько 100 обшуків, у тому числі і в Антимонопольному комітеті України, у проведенні яких задіяно майже 1000 працівників правоохоронних органів, з метою виявлення та вилучення оригіналів документів фінансової діяльності монополіста та пов’язаних з ним фіктивних суб’єктів господарювання, встановлення всіх осіб причетних до вчинення вказаних злочинів, а саме, за місцем знаходження можливих співучасників кримінального правопорушення, зокрема - офісів підприємств, за допомогою яких було організовано виведення коштів за кордон, а також за місцем проживання та реєстрації осіб, які можуть бути причетні до вказаних правопорушень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.