​Адвокат пояснив, чому будь-які спроби екстрадиції чи видворення Саакашвілі будуть незаконними

Будь-які спроби екстрадиції чи видворення з України Михайла Саакашвілі будуть незаконними. На цьому наголосив адвокат Михайла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький сьогодні під час прес-конференції, інформує прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі».


Руслан Чорнолуцький назвав три основні фактори, які роблять екстрадицію чи видворення Саакашвілі незаконними.

По-перше, зараз Михайло Саакашвілі оскаржує в суді дії ДМС щодо відмови йому у наданні статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

«Михайло Саакашвілі після перетину кордону 10 вересня одразу звернувся до ДМС про надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту від можливої екстрадиції в Грузію. Цю заяву в ДМС довгий час ігнорували і врешті вирішили відмовити 1 листопада. Сьогодні Саакашвілі оскаржує це в суді і через це, згідно з законодавством, він не може бути екстрадованим. Влада чинить тиск на суддів Окружного адмінсуду м. Києва, щоб вони скоріше розглянули ці судові справи. Одне таке засідання відбулось в понеділок о 8:45 без присутності Саакашвілі і адвокатів і проігнорувавши клопотання про перенесення засідання у зв’язку з допитом в ГПУ. Влада тисне і на суд, який розглядатиме позов Саакашвілі до ДМС щодо відмови у наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту, що відбудеться 26 грудня, є інформація, що суддям дали вказівку, щоб вони в одне засідання закінчити всі судові спори», — заявив Чорнолуцький.

По-друге, Михайлу Саакашвілі інкримінована кримінальна справа, де він має статус підозрюваного і наразі у цій справі триває досудове розслідування.

«У зв’язку з цим, згідно з КПК, прийняття рішень щодо екстрадиційної перевірки і щодо екстрадиції Саакашвілі є неможливим», — заявив адвокат.

По-третє, за словами Чорнолуцького, Україна вже двічі отримувала від Грузії клопотання щодо екстрадиції Михайла Саакашвілі у зв’язку з порушеними там кримінальними справами проти нього, і двічі Україна відмовляла.

«Два рази, і в 2014 році, і в березні 2015 року, Генпрокуратура відмовила в екстрадиції, посилаючись на те, що є докази, що ці кримінальні справи в Грузії є політичним переслідуванням, і екстрадиція Саакашвілі може загрожувати його здоров’ю і життю і може бути прийняте несправдиливе судове рішення. У вересні Грузія звернулась втретє. Ми не погоджуємось з екстрадиційною перевіркою, яку наприкінці жовтня розпочав Мін’юст і частину перевірки передав у прокуратуру міста Києва. Ми отримали інформацію, що ця перевірка закінчиться до кінця цього місяця», — відзначив адвокат.

Він додав, що вчора Михайло Саакашвілі подав позов до Мін’юсту та Генпрокуратури з проханням визнати незаконними дії щодо такої перевірки.

«Сподіваюсь, що, незважаючи на тиск з боку влади, суд буде справедливим і неупередженим і відмовить у продовженні цієї перевірки», — заявив адвокат.

Руслан Чорнолуцький підсумував, що враховуючи всі ці фактори, екстрадиція чи видворення Михайла Саакашвілі будуть незаконним і за це нестиме відповідальність влада.

Руслан Чорнолуцький. Фото прес-служби РНС



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.