​На Донеччини затримали зловмисника за озброєний наліт на крамницю

Чоловік у балаклаві з автоматом Калашаникова напав на продавщицю магазину в селі Федорівка та викрав з каси 11 тисяч гривень. У ході спецоперації автомобіль підозрюваного було блоковано на автотрасі кількома екіпажами поліції, нападника обеззброєно. Розкрити тяжкий злочин допомогли небайдужі громадяни, які стали свідками та своєчасно повідомили поліцію, інформує прес-служба Нацполіції України.


Повідомлення про злочин надійшло до Бахмутського відділу поліції вчора о 14.40. Поліцію викликали два хлопця 16-18 років. Зайшовши до місцевого магазину, старший юнак побачив незнайомця у спортивному костюмі із закритим обличчям, який, погрожуючи продавчині автоматом, намагався зачинити її в підсобному приміщенні. Далі нападник вибіг з крамниці та втік на білому авто.

Потерпіла 35-річна жінка перебувала у сильному стресі. Вона розповіла, що зловмисник тягав її за волосся та погрожував застрелити.

Отримавши прикмети автомобілю та підозрюваного, керівництвом поліції Бахмуту було введено в дію план «Сирена». Виїзди з району були перекриті, на дорогах виставлені пости.

Проаналізувавши можливі шляхи відходу зловмисника по карті доріг, співробітники карного розшуку вирахували напрямок, у якому рухався втікач.

Туди були спрямовані кілька екіпажів у складі розшуковців та груп реагування патрульної поліції. Операцією керував начальник поліції Бахмуту Юрій Попов. Одночасно на місці злочину працювала слідчо-оперативна група, яка зібрала речові докази.

За годину після скоєння пограбування автомобіль підозрюваного було зупинено на автодорозі Сіверськ-Бахмут. У результаті злагоджених дій всіх нарядів автівку було одночасно блоковано з двох боків, шляхи відходу – перекриті. Надати опір оперативникам підозрюваний не встиг та був затриманий.

Ним виявився 31-річний мешканець Бахмуту, раніше не судимий. Чоловік пояснив, що вчинив злочин, бо потребував грошей на наркотики. Частину викраденої суми зловмисник витратив на викуп з ломбарду свого майна, решту вилучено з салону автомобілю.

Затриманий пояснив, що автомат Калашникова дістав в 2014 році і незаконно зберігав на земельній ділянці в Лиманському районі. Зброю та одяг підозрюваний сховав в лісосмузі, втікаючи з місця злочину.

Поліцейські знайшли схованку, наразі речові докази вилучаються та будуть відправлені на експертизу. Походження зброї встановлюється.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.