​«Конституція - вічна, а коронавірус - тимчасовий»

Дивовижне, неймовірне рішення судді Личаківського районного суду м. Львова Сергія Васильовича Гирича у справи про адміністративне правопорушення за «карантинною» ст. 44-3 КУпАП http://reyestr.court.gov.ua/Review/89145335.


Нечасто можна зустріти рішення такого рівня аргументації (і навіть лексики) у справах про адміністративні правопорушення. Ті, хто читав мої «Коротко про узурпацію» та «Карантинні лайфхаки», не знайдуть в ньому нічого нового. Але то були мої записи в блозі, а це - постанова суду, що була винесена іменем України, і для такого суддя повинен мати неабияку хоробрість.

За великим рахунком, це рішення ставить крапку у питанні про законність обмежень конституційних прав громадян за «карантинними» постановами Кабміну.

Читайте. Насолоджуйтеся.

А я не відмовлю собі у задоволені процитувати деякі рядки.

«...працівник поліції покликав до себе особу « ОСОБА_2» та став роз`яснювати йому права передбачені ст.268 КУпАП і суть скоєного правопорушення: «повідомляю, що згідно постанови Кабінету Міністрів № 211 від 11.03.2020 року ви порушили режим карантину, а саме знаходилися у громадському місці у кількості 3 осіб біля магазину «VIOLIN coffee», у сквері, оскільки там є лавочки, тому це можна розцінювати як сквер, тому на вас буде складено протокол про адміністративне правопорушення передбачене ст.44-3 КУпАП».

Ухвалою Львівської міської ради від 24.11.2011 № 966 «Про затвердження переліку та меж скверів Личаківського району м. Львова» затверджено перелік скверів у Личаківському районі м. Львова і сквер кафе «VIOLIN coffee», що знаходиться за адресою вулиця Пасічна, 90 у м. Львові у такому переліку відсутній.

Таким чином, віднесення працівником поліції частини вулиці до громадського місця «скверу» лише за принципом «бо там є лавочки» є правовим свавіллям»...

Або таке:

«Стаття 129 Конституції України визначено, що суддя, здійснюючи правосуддя, є незалежним та керується верховенством права.

Статтею 8 Конституції України проголошено, що в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

З врахуванням наведеного суддя переконаний, що Конституція - вічна, а коронавірус - тимчасовий, тому погоджується із висловом австрійського імператора Фердинанда I - «Fiat justitia et pereat mundus» (Нехай панує справедливість, якщо навіть від цього загине світ )»...

Fiat justitia!

Serhiy Dibrov, facebook.com

Суддя Сергій Гирич. Фото зі сторінки ФБ Сергія Гирича



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.