​ДБР повідомило про підозру командиру військової частини та 5 учасникам злочинної групи у розтраті понад 19 мільйонів гривень

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру 6 учасникам злочинної групи, серед яких командир однієї із військових частин, що дислокується на Вінниччині, які за попередньою змовою заволоділи бюджетними коштами оборонного призначення в особливо великих розмірах.


Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Слідством встановлено, що командир військової частини допустив оплату за невиконані роботи з будівництва дороги. Через завищення обсягів та вартості виконаних робіт у грудні 2017 року керівник компанії, її власник та фізична особа-підприємець привласнили 3,2 млн грн.

Протягом червня-липня 2019 року ці ж особи привласнили майже 16 мільйонів бюджетних коштів, отриманих в якості передплати за послуги з будівництва дорожнього покриття, які вони не збиралися виконувати.

Після цього підозрювані легалізували кошти через фізичних-осіб підприємців, діяльність яких згодом була призупинена.

Таким чином, командир військової частини підозрюється у недбалому ставленні до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України). Організатор, один з виконавців та двоє пособників підозрюються у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України). Ще один виконавець підозрюється у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід - Управління Служби Безпеки України у Вінницькій області.

У разі доведення вини, підозрюваному військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років, іншим учасникам злочинної групи - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Фото dbr.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.