​РосЗМІ спотворюють факти про обстріл дитсадка на Луганщині

Світові та українські ЗМІ учора повідомили про обстріл збройними російськими формуваннями дитсадка у Станиці Луганській.


«З важкого артилерійського озброєння калібру 122 мм противник випустив 32 снаряди по Станиці Луганській. Пошкоджено споруду дитячого садочку, де в цей час перебували діти та вихователі. За попередніми даними, унаслідок обстрілу троє працівників закладу отримали контузії», — так про це розповіли у прес-службі ООС.

На кричущий інцидент гостро відреагували українські та іноземні офіційні особи, обурення висловили міжнародні організації. Утім, буквально за кілька годин відео про обстріл, що було викладене на сторінці операції Об`єднаних сил, у властивій їм манері використали російські пропагандисти. Так, російські «Новости на Первом Канале» озвучили відеоряд від прес-служби ООС таким чином, що це нібито українські військові обстріляли один з населених пунктів на території ОРЛО. Спотворили інформацію і в «Комсомольськой правде». Стоп-кадри з відео про обстріл дитсадка вони використали, щоб проілюструвати заголовок «Украина инсценировала обстрел детского сада в Донбассе». Кремлівські пропагандисти під кінець дня почали плутатися «у показах»: буцімто «українські військові» один і той самий цивільний об’єкт і обстріляли, і інсценували цей обстріл.

Тож, рф вкотре продемонструвала цинізм найвищого рівня, коли не те, що не приховується власний злочин, більше того — у ньому звинувачується постраждала сторона. І на це можна було б відреагувати стандартно сухо: черговий «распятый мальчик» московської пропаганди. Можна, якби за цими діями не проглядались погано приховані наміри російської сторони створити «казус беллі».

«російська федерація діє у властивій їй манері. Грубо порушує міжнародне право, домовленості, цинічно обстрілює дитячий садок і школу, а потім заповнює інформпростір фейками, що це нібито українська сторона. Така собі інформаційна тактика, якщо чесно, враховуючи, що нею користувались ще НКВС — тобто минуло десятки років як вона викрита. Утім, наша інформаційна перевага у правді, яка, до того ж, підтверджується фактичними доказами», — прокоментувала інформаційне шахрайство російських медіа заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона зазначила, що свіжі зведення з місця подій формує прес-служба ОКП ООС. Ознайомитись з ними можна на сторінці Операція об’єднаних сил/Joint Forces Operation та на сайті Міноборони (у тому числі англійською).

Крім того, Міністерство оборони спільно з Міністерством внутрішніх справ сьогодні оперативно організували поїздку на місце подій у район ООО більше двох десятків західних ЗМІ, які нададуть світовій громадськості об’єктивну і правдиву інформацію про те, що насправді сталося 17 лютого у Станиці Луганській та інших місцях, що піддались обстрілам російських окупаційних військ.

Нагадаємо, Служба безпеки України вже відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу цивільних об`єктів на Луганщині.

Фото mil.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.