Проти Курченка з Клименком таки змусять відкрити кримінальне провадження?

palatniy sud

 

Нині вже кожен українець знає, що у Януковича та його кабінету Міністрів немає коштів навіть на соціальні виплати. Структура Мінсдоху нині переслідує усі середні підприємства (малі вже знищено) заради отримання коштів до бюджету. Структура Клименка переконана: якщо залякувати підприємців кримінальними справами, то вони невідомо звідки візьмуть кошти, і… віддадуть владі.


А при цьому Клименко зовсім не обтяжується тим, що його товариші з младореформаторської команди розкрадають бюджет, та й взагалі провадять незаконні оборудки. Та й як він буде шукати кошти в кишенях своїх друзів, як по інформації у тих же ЗМІ, сам, можливо, покривав оборудки, що призвели до втрати бюджету. А у нинішньої української влади підхід до вирішення діставання коштів лише один: брати де завгодно, а своїм не заважати красти та займатись контрабандою.

Щоправда, хитромудрим винахідникам підпільних схем, бажаючим отримати кошти, обдурюючи державу, прикриваючись владою, на заваді стають ЗМІ та представники опозиції, які хоч і усвідомлюють продажність прокурорів, суддів та міліції, все ж роблять спробу відстояти інтереси держави.

Так, свого часу, група депутатів на чолі з депутатом від фракції УДАР Артуром Палатним направили запит Пшонці, який зачитали з трибуни ВР, у якому вказали, що, незважаючи на те, що в Україні впало виробництво та імпорт палива, це не вплинуло на його реалізацію. У зв'язку з цим держбюджет за рік недоотримав понад 12,5 млрд грн.

Окрім цього, народні депутати від опозиції попросили Генерального прокурора протерти очі і розгледіти контрабанду пально-мастильних матеріалів, до якої можуть бути причетні ще донедавна кур’єр - Сергій Курченко та голова Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко.

Але в Україні все, що стосується корупційної складової влади, - не є розглядом справи правоохоронних органів. Тому не дивно, що слідчий Шевченківського райвідділу міліції виніс постанову про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу злочину.

І хоча про цей злочин писали багато ЗМІ, і багато журналістів могли б допомогти слідчому з документами щодо підтвердження факту контрабанди пально-мастильних матеріалів, а також втрати бюджетних коштів, він вирішив, що шукати доказів – зась.

Проте представники опозиції просто так здаватись не збираються. Депутат від партії УДАР Артур Палатний подав скаргу до Шевченківського суду щодо оскарження постанови слідчого проти закриття кримінального провадження у цій справі.

Суд було призначено, але до суду в наші дні мусять ходити лише адвокати та ті, кого переслідує влада. А от слідчі не вважають за потрібне виконувати рішення суду і з’являтись у судове засідання, надавши судді усі витребувані документи.

Як зазначив адвокат Віктор Миколайович Домогальський, який представляє інтереси скаржника по справі - народного депутата від партії УДАР Артура Палатного, суд призначив засідання, на якому і повинна була розглядатися ця скарга. Проте у судове засідання не з’явився слідчий, який також не надав суду і матеріалів кримінального провадження, за яким він проводив слідство, у зв’язку з чим суд під головуванням слідчого судді Волокітіної прийняв рішення щодо перенесення судового засідання на 27 листопада 2013 року.

Також адвокат наголосив, що кримінально-процесуальним законодавством передбачено, що слідчий суддя міг приймати рішення і без участі слідчого і без матеріалів, які він не надав суду, оскільки суд має в наявності постанову про закриття кримінального провадження і докази з боку скаржника Артура Палатного, якими спростовуються доводи слідчого про відсутність складу злочину. Проте суд не пішов цією стежкою, перенісши судове засідання.

«Наша сторона впевнена, що ми маємо доводи, які переконають слідчого суддю щодо скасування постанови слідчого про закриття кримінального провадження і суд у подальшому направить це кримінальне провадження з відповідною постановою для проведення досудового розслідування Шевченківським районним управлінням м. Києва» -  наголосив Віктор Миколайович.

З точки зору адвоката, суд, згідно кримінально-процесуального законодавства, яке діє на сьогоднішній день, з моменту надходження скарги від Артура Палатного повинен був розглянути її протягом п’яти діб. Проте наразі ці строки порушено, оскільки слідчий – не виконав рішення суду і не подав матеріали кримінального провадження. І суд, згідно законодавства, враховуючи 382 статтю Кримінального кодексу України про не виконання рішення суду міг повідомити прокурора про невиконання рішення суду слідчим і винести ухвалу щодо внесення вже іншої кримінальної справи до єдиного реєстру щодо проведення слідства вже у відношенні до цього слідчого.

Проте всі українці знають, як нині працюють українські суди. Хоча, і це теж не виключення, і серед них може зустрітись чесна людина, що живе за законом Верховенства права, а не ручної Феміди.

Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.