Прокурор вимагає 9 років тюрми васильківським патріотам, ґрунтуючи обвинувачення на неіснуючих доказах

vasylkivski terorysty

 
У прес-центрі Штабу національного спротиву відбувся брифінг народних депутатів Ігоря Мірошниченка, Олега Махніцького та захисників так званих «васильківських псевдотерористів» адвоката Дмитра Лошакова та дружини і громадського захисника підсудного Сергія Бевза Христини Бевз, повідомляють «Конфлікти і закони».


Українська судова система судить громадських активістів не за законами, а за жанром політичних замовлень. Про це на брифінгу заявив нардеп від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.

«Суди в Україні саджають людей у тюрми абсолютно не зважаючи на відсутність фактів і доказів провини, а також ігноруючи аргументи захисту. Можна твердо сказати – в Україні взагалі відсутня судова система. Це підтверджують десятки вироків, зачитаних українським патріотам», - заявив опозиціонер.

Громадський захисник С. Бевза Христина Бевз сказала про те, що прокурор Костянтин Кулаківський вимагає 9 років тюрми для її чоловіка, посилаючись на докази, яких у матеріалах справи немає. За її словами, навіть в результаті повної фабрикації справи, слідству не вдалося довести вину підсудних.

«Прокурор посилається на так званий саморобний вибуховий пристрій – головний доказ слідства, але він був знищений ще 2 роки тому в ході експертизи. Також він говорив про те, що покази ряду свідків підтверджують вину підсудних, але ці свідки сказали, що по суті обвинувачення їм нічого не відомо! Більше того, експерт-мовознавець полковник СБУ Т.В.Будко, що провела вкрай упереджену експертизу листівок, заявила в суді, що вона не може встановити, чи є у листівках заклики до здійснення теракту, але прокуратура все одно посилається на цей «речовий доказ».

«У них є лише один свідок О. Крикунов, який 24.08.11 казав у показах, що йому нічого невідомо про готування до теракту та причетності до цього Мосійчука, Бевза та Шпари. А вже 26.08.11, після порушення відносно нього кримінальної справи, заявив, що хлопці тричі втрьох до нього підходили і просили гроші на вибухівку, порох у якій коштує… 200 грн» - розповіла дружина підсудного С.Бевза.

За словами адвоката Д.Лошакова, протягом цих двох років захисники Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза та Володимира Шпари зробили все, щоб довести в межах правової системи факт фальсифікації справи та необґрунтованість обвинувачення. «Ми довели, що наші підзахисні є невинуватими, а кримінальна справа проти них є суцільною провокацією з метою припинити їх активну громадсько-політичну діяльність, спрямовану проти злочинного режиму» – наголосив Д.Лошаков.

За словами адвоката, покази більшості свідків обвинувачення є неправдивими, а СБУ тиснула і залякувала свідків. «Зокрема Юрій Бойко (допитувався під вигаданим прізвище Дорошенко) та Максим Бондаренко заявили, що їх залякували, чинили психологічний та фізичний тиск з метою отримання показів проти наших підзахисних» – заявив адвокат Лошаков.

Крім того, захисник «васильківських псевдо терористів» повідомив, що СБУ протиправно знищило головний доказ – муляж саморобного вибухового пристрою, для того, щоб в суді неможливо було б його дослідити.

Нагадаємо, що прокурор Костянтин Кулаківський просить І.Мосійчукові 9,6 р. позбавлення волі, С.Бевзу – 9 р., а В. Шпарі – 8,6 р. Після 30 грудня підсудним по справі суддя Києво-Святошинського суду Київської обл. Ю.Бурбела оголосить вирок.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.