У справі В. Лозінського повідомлено про підозру колишньому прокурору Київської області

karpuntsov gpu

 
У кримінальному провадженні за фактом незаконного звільнення від відбування покарання колишнього народного депутата В. Лозінського 9 грудня 2014 року повідомлено про підозру колишньому прокурору Київської області у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 та ч. 1 ст. 366; ч. 3 ст. 27 та ч. 1 ст. 361; ч.ч. 3, 4 ст. 27 та ч. 1 ст. 366; ч.ч. 3, 4 ст. 27 і ч. 1 ст. 366; ч. 1 ст. 396; ч. 2 ст. 383 КК України (організація службового підроблення, незаконного втручання в роботу автоматизованих систем, приховування вчинення тяжкого злочину та завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину зі штучним створенням доказів). Про це 12 грудня на брифінгу в Генеральній прокуратурі повідомив старший помічник Генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов.


За його словами, у зв'язку із переховуванням від слідства 10 грудня цього року колишнього прокурора області оголошено в розшук, а 11 грудня отримано дозвіл Печерського районного суду на його затримання з метою приводу для участі у розгляді клопотання слідчого Головної військової прокуратури про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Як нагадав Валерій Карпунцов, Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України з 14.07.2014 розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного звільнення від відбування покарання В. Лозінського, засудженого за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого за ч. 1 ст. 296, ч. 1 ст. 122 та ч. 2 ст. 121 КК України.

Під час досудового розслідування 16.07.2014 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення завідомо неправосудної ухвали), голові Бориспільського міськрайонного суду, та 25.07.2014 суд обрав йому запобіжний захід у виді особистого зобов'язання.

25 вересня 2014 року повідомлено про підозру начальнику відділу прокуратури Київської області за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 375, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 361 КК України (пособництво у постановленні суддею завідомо неправосудної ухвали, службове підроблення, незаконне втручання в роботу автоматизованих систем) та обрано запобіжний захід - тримання під вартою, який 01.10.2014 змінено судом у зв'язку із внесенням застави.

«В ході досудового розслідування зібрано документальні докази, проведені судові експертизи, у тому числі технічні, почеркознавчі, комп'ютерно-технічні, а також допити понад 100 свідків, отримані результати обшуків та оглядів», - поінформував старший помічник Генерального прокурора, додавши, що на даний час вивчаються підстави для оголошення в міжнародний розшук колишнього прокурора Київської області.

«За своїм масштабом ця справа є безпрецедентною, оскільки саме корупціонери всередині системи, що не дають довести до кінця вину осіб, які вчинили злочини, якраз і сіють зневіру громадян до правоохоронної системи», - наголосив Валерій Карпунцов та підкреслив, що ця справа постійно перебуває на контролі Генерального прокурора України Віталій Яреми.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.