​На початку розгляду апеляції щодо обрання Саакашвілі запобіжного заходу захисники заявили про відвід прокурора Говорущака

Адвокати Саакашвілі подали клопотання про відвід прокурора Олександра Говорущака, який фігурує у справі відмивання грошей Януковича, та, на їх думку, діє упереджено в інтересах Президента та його оточення. З відповідною заявою вони сьогодні звернулись до суддів Апеляційного суду міста Києва під час розгляду апеляції ГПУ щодо обрання Саакашвілі запобіжного заходу, інформує прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі».


Адвокат Павло Богомазов нагадав, що на початку січня 2018 року був оприлюднений текст засекреченого рішення Краматорського суду про незаконне збагачення януковича, де фігурує прокурор Говорущак.

«Більше ніж на 10 сторінках цього рішення суду фігурує компанія «Інвестиційний капітал Україна», засновницею якого є Гонтарєва та особистий фінансист президента Пасенюк. Говорущак був представником обвинувачення в Краматорській справі. Рішення ГПУ на чолі з Луценком засекретили», - нагадав Богомазов.

Він додав, що Говорущак може діяти упереджено в інтересах близького оточення Порошенка.

«На даний час не секрет, що кум президента очолює ГПУ, є прямим начальником Говорущака, може мати місце, коли ГПУ на догоду Президенту, особистий фінансит якого та близькі йому люди очолюють ОЗГ, можуть прикриватись прокуратурою. Тут має місце сімейна корупція. Говорущак прикриває близьких до Президента людей», - зазначив Богомазов.

Саакашвілі зазначив, що в його будинок на Костьольній для обшуків зайшли за ухвалою, зв’язаною з Краматорським судом.

«Пасенюк і Гонтарєва відмивали гроші Януковича. Цих грошей в бюджеті нема, вони були вкрадені. Це одна з найбільших афер в історії України. До мене заламались додому, шукали людей, які могли б в мене переховуватись по цій справі. Вони вкрали 1,5 млрд доларів і шукали цих людей в мене!!! У мене вдома знайшли карточку американського банку, яка не діє, Печерський суд арештував рахунок по цій недійсній карточці. Вони відкрито співпрацюють з росією», - заявив Саакашвілі.

До слова, другому представнику сторони обвинувачення прокурору Андріану Лупі адвокати про відвід не заявили.

Під час суду лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала суддів Апеляційного суду залишити в силі рішення судді Лариси Цокол, яка відпустила лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі, відхиливши клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Тимошенко заявила про свою підтримку лідера РНС Михайла Саакашвілі.

«Це людина, яка не стала миритися з тим брудом, який відбувається в українській владі. І єдина причина, чого сьогодні його практично в цей суд притягнули і чого проти нього порушили кримінальну справу – це тому, що він сьогодні говорить правду, він доносить до людей істину і він стоїть на позиції України, яка хоче очищення. От за що його сьогодні таким чином репресують», - заявила політик.

За словами Тимошенко, прокуратура просить домашній арешт для Саакашвілі не для того, щоб легше йшло слідство або якимось чином з’ясувати істину.

«Домашній арешт для нього просять для того, що він не мав можливості спілкуватися з людьми. Щоб він не мав можливості об’єднувати людей. Щоб він не мав можливості боротися за те, заради чого дві революції в Україні відбулось і заради чого загинули люди», - зазначила Тимошенко.

Вона додала, що з великою честю бере відповідальність за Президента Грузії Саакашвілі в Україні.

Тимошенко подякувала судді першої інстанції Ларисі Цокол за те, що вона піднялась вище всіх вказівок та замовлень на розправу. «І вона високо підняла честь і довіру до українського правосуддя. І я прошу вас - збережіть рішення першої інстанції і не дайте глумитися над Україною. По вашому рішенню весь світ буде оцінювати, чи є зміни в Україні, чи ні», - звернулась Тимошенко до суддів Апеляційного суду.


Нагадаємо, в суді першої інстанції 10 народних депутатів подали заяви про взяття на поруки Саакашвілі, зокрема це: Юлія Тимошенко, Юрій Дерев’янко, Олександр Опанасенко, Павло Костенко, Наталія Новак, Віталій Купрій, Іван Крулько, Дмитро Добродомов, Альона Шкрум, Ігор Луценко.Також відповідні заяви подали Анатолій Гриценко та депутат Київської міської ради Юрій Дідовець.

Сьогодні на засідання в Апеляційний суд міста Києва на підтримку Саакашвілі прибула велика кілька активістів, журналістів та народні депутати, які раніше подали заяви про взяття Саакашвілі на поруки, зокрема Юрій Дерев'янко, Віталій Купрій, Віктор Чумак, Микола Катеринчук, Анатолій Гриценко та інші.

Фото прес-служби РНС

Пряма трансляції з засідання суду щодо обрання Саакашвілі запобіжного заходу

Незважаючи на доводи захисту про фальсифікацію справи, Апеляційний суд Києва таки відправив під домашній арешт колишнього Президента Грузії, лідера політичної партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі. Таке рішення суддя виніс сьогодні на засіданні 26 січня.


«Суд постановив: клопотання прокурора… задовольнити частково. Застосувати відносно Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний період доби – з 22 години до 7 години наступної доби – за адресою: м. Київ, вулиця Костьольна, будинок 7 кв. 32», - сказав суддя.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.