​Влада гальмує розгляд справи про громадянство Саакашвілі. Суд відклав слухання на невизначений термін

Верховний Суд витребовує оригінали документів з підписом Михайла Саакашвілі для проведення експертизи і підтвердження факту підробки з боку ДМС його заяви на отримання українського громадянства, яка стала підставою для позбавлення його громадянства. Наразі суд відклав слухання на невизначений термін.


Відповідне рішення сьогодні ухвалив Касаційний суд у складі Верховного суду, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі».

На минулому засіданні суд вирішив розглянути клопотання адвокатів Саакашвілі про призначення експертизи для перевірки справжності підпису Саакашвілі у заяві на отримання громадянства, яку він подавав у 2015 році. Адвокати та сам Саакашвілі заявляють про її підробку, адже в оригіналі він вказував, що проти нього ведеться кримінальне переслідування в Грузії. Сьогодні суд задовольнив клопотання сторін щодо витребування необхідних для експертизи оригіналів документів з підписом Саакашвілі. Зокрема, це документи з Одеської ОДА, з АП за період, коли Саакашвілі був головою Ради реформ і радником Президента України, з ДМС заява про прийняття громадянства, заява про видачу паспорта громадянина, оригінали документів у справі про прийняття громадянства, про надання дозволу на імміграцію в Україну та ін. Наразі суд відклав слухання на невизначений термін, допоки не надійдуть всі витребувані документи.

«Сподіваюсь, що на наступному слуханні ми отримаємо вже конкретну інформацію про призначення експертизи. Ми наполягаємо на залученні міжнародних експертів, адже не довіряємо національним інститутам, які, на жаль, залежать від влади», - зазначив адвокат Руслан Чорнолуцький.

Він нагадав, що на минулих засіданнях були допитані свідки – працівники ДМС, а також голова ДМС Максим Соколюк.

«Упродовж цих засідань почали викреслюватись факти, які дають нам великі шанси в правовий спосіб доказати змову ДМС, Комісії з питань громадянства при Президентові та самого Президента у незаконному позбавленні громадянства Михайла Саакашвілі», - відзначив Чорнолуцький.

Крім того захист Саакашвілі подав клопотання щодо виклику свідка працівника ДМС Холкіної А.В., яка приймала у Саакашвілі заяву про отримання громадянства, але одразу після позбавлення його громадянства звільнилась, змінила прізвище та місце проживання.

«Вона приймала заяву Михайла Саакашвілі, відзначала наявність тих чи інших документів, тільки вона може пояснити як все було. З неофіційних джерел я отримав її контакти, зв‘язався з нею, сказав, що хочемо викликати її у якості свідка. Вона обіцяла передзвонити, але відключила свій телефон і більше не виходила на зв‘язок», - пояснив Чорнолуцький.

Суд залишив таке клопотання адвокатів відкритим та вирішив повернутись до виклику цього свідку після отримання результатів експертизи.

«Ми розуміємо, що документи були сфальшовані владою, і дуже важливо провести експертизу з залученням міжнародних експертів. Переконаний, що за це хтось понесе кримінальну відповідальність. Перший заступник голови ДМС Нікітіна звільнилась, працівник ДМС, яка приймала заяву Саакашвілі, також звільнилась і переховується. Холкіна А.В. звільнилась та змінила прізвище, не відповідає на телефонні дзвінки та переховується від виклику до суду. Велика кількість інших працівників, які брали участь у цій справі, знаходяться під ризиком, їх підставили. Але відповідальність за це комусь прийдеться понести», - наголосив нардеп Юрій Дерев’янко.

Фото EPA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.