​У Києві перед судом постане чоловік, який обікрав 10-річну дитину

Поки хлопчик грався на дитячому майданчику, зловмисник викрав з його сумки мобільний телефон та втік. Правоохоронці розшукали та затримали підозрюваного. За крадіжку, скоєну в умовах воєнного стану, чоловіку загрожує до восьми років в’язниці, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


У квітні місяці поточного року до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки, яка повідомила, що у дворі будинку на вулиці Празькій її неповнолітнього сина обікрали невідомі. Правоохоронці поспілкувалися з хлопчиком і з’ясували, що він грався на дитячому майданчику з іншими дітьми, а свою сумку поклав неподалік. Коли малий помітив, що його телефон зник, то одразу пішов додому.

Як розповіла слідча Дніпровського управління поліції Діана Григорчук, поліцейські провели оперативно-розшукові заходи і встановили особу ймовірного злочинця:

«Зловмисником виявився місцевий мешканець, 1998 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Ми з’ясували, що чоловік встиг продати вкрадений телефон, але нам вдалося його розшукати та повернути власнику».

За даним фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Наразі ми закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом до суду для розгляду справи по суті. За скоєне зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі», — додала старший лейтенант поліції Діана Григорчук.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.