Верховний суд встановив: в діях Юлії Тимошенко у «газовій справі» немає навіть події злочину

verhovniy timo

 
Верховний суд України за результатами вчорашнього розгляду заяви Юлії Тимошенко скасував як незаконний вирок Печерського районного суду, винесений 11 жовтня 2011 року у так званій «газовій» справі.


Про це повідомляється на персональному сайті Юлії Тимошенко, передають «Конфлікти і закони».

«Суд поставив жирну крапку в сфальшованій газовій справі Юлії Тимошенко. Тобто найвища українська судова інституція на спільному засіданні всіх палат встановила, що в діях Юлії Тимошенко немає навіть події злочину. Для юристів зрозуміло, що таке закриття справи за цією підставою», - сказав захисник Сергій Власенко вчора на прес-конференції у Києві.

За його словами, таким чином Верховний суд своїм рішенням підтвердив відсутність підстав кримінального переслідування Юлії Тимошенко. «Це означає для Юлії Тимошенко не лише політичну, а й повну юридичну реабілітацію. Це також свідчення того, що режим януковича тримав її в тюрмі два з половиною роки ні за що, оскільки в її діях не було навіть події злочину», - підкреслив він.

У свою чергу захисник Олександр Плахотнюк додав, що відновлення прав Юлії Тимошенко може бути підставою для зупинення провадження її справи у Європейському суді. «В Європейському суді зараз розглядається справа Тимошенко по газових контрактах щодо порушень під час розгляду в суді першої інстанції даної справи. Захист сьогодні порушував питання про те, що Верховний суд має унікальну можливість для того, щоб, як сказала Юлія Тимошенко, Європейський суд хоча б на одну заяву менше розглядав справ від України», - пояснив він.

«Сьогоднішнім своїм рішенням Верховний суд підтвердив позицію захисту про те, що під час розгляду даної кримінальної справи судами першої інстанції, апеляційної та касаційної інстанції були порушені права Юлії Тимошенко. Закриваючи справу за відсутністю події злочину, Верховний суд таким чином фактично усунув ці порушення, допущені судами нижчих інстанцій, і, мабуть, відновив якусь довіру до судової системи України», - наголосив Олександр Плахотнюк.

Як відомо, 5 серпня 2011 року суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв ухвалив рішення про взяття Юлії Тимошенко під варту, а 11 жовтня виніс обвинувальний вирок. За нібито «перевищення службових повноважень під час підписання газових угод з Російською Федерацією у січні 2009 року» екс-прем'єра було засуджено до 7 років позбавлення волі із забороною обіймати протягом трьох років державні посади. Крім того, суд зобов'язав Юлію Тимошенко відшкодувати нібито завдані НАК «Нафтогаз України» збитки у розмірі більше 1,5 мільйонів гривень та близько 10 тисяч гривень – на користь організацій, які під тиском Генпрокуратури проводили так звані «наукові» експертизи.

23 грудня 2011 року Апеляційний суд міста Києва залишив вирок Печерського суду у справі Юлії Тимошенко без змін, «наслідуючи» суд першої інстанції в питанні ігнорування фактів фальсифікації та підтасування матеріалів кримінальної справи.

Внаслідок цього сфабрикованого політичного процесу Юлія Тимошенко провела в ув'язненні понад 2,5 роки.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.