​Рішення Twitter заблокувати акаунт Трампа на невизначений термін викликало дискусію у США

Соцмедійний гігант Twitter заблокував акаунт президента США Дональда Трампа на невизначений термін. Компанія Facbebook також призупинила акаунт президента в четвер, про подібний крок оголосила і мережа Reddit. Twitter був найбільш улюбленою платформою спілкування президента США. Акаунт мав приблизно 90 мільйонів читачів, повідомляє «Голос Америки».


«Після уважного вивчення нещодавніх твітів акаунту @realDonaldTrump і їхнього контексту - а саме того, як їх сприймають та тлумачать в та поза Twitter - ми назавжди відсторонили акаунт через ризик подальшого підбурювання насильства». Компанія поставила твіти Трампа у контекст насильницького штурму американського Капітолію 6 січня.

У відповідь Трамп заявив, що розгляне можливість застосування іншої, або створення нової платформи і розкритикував компанію.

«Ми ведемо переговори із різними іншими сайтами і скоро зробимо велике оголошення, - заявив Трамп, - ми також вивчаємо можливість створення нової платформи в найближчому майбутньому. Нас не змусять замовчати!» - йдеться в його заяві.

Прибічники Трампа різко відгукнулись на заборону. Колишній радник Трампа Джейсон Міллер назвав заборону «огидною» і такою, що ігнорує волю 75 мільйонів виборців, які проголосували за Трампа.

Політики-демократи давно критикували соцмережі за поблажливе ставлення до Трампа і вимагали більших дій із обмеження його доступу до соцмережі. Конгресмен-демократ Адам Шифф привітав рішення Twitter і назвав його давно назрілим. «Дональд Трамп роками займався демагогією, брехав і поширював ненависть та теорії змови на Twitter і, що гірше, роздмухування насильства», - написав політик в соцмережі.

Рішення Twitter зустріло різну реакцію серед експертів. Одні називають його необхідним і таким, що мало бути зроблене вже давно, інші наголошують на тому, що це рішення висвітлило величезну роль соцмедіа в сфері свободи слова.

Дослідниця Енн Епплбаум написала у Twitter, що теперішня заборона є гарною нагодою задати питання, чому ми дозволили стати соцмедійним компаніям такими потужними і непідзвітними».

У колонці для NYT «Трамп не єдиний, хто поширює неправдиву інформацію в соцмедіа» Шіра Овіде поставила питання про те, чи мають соцмережі застосовувати посилені правила для тих, хто має багато читачів у соцмережах. А от експерт Вашингтонського університету Раян Кало висловив розчарування тим, що соцмедійні платформи не вживали кроків раніше і «знадобилось справжнє заворушення», щоб платформа вжила заходів.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.