Чи потрібна зброя українському народу?

Фото fotka.org.uaВлада, що так доводить суспільству силу, наразі показує свою слабкість. Вияв страху перед народом представники Януковича ховають за псевдо реформами, а також за спинами міліції, що в суспільстві вже давно отримали назву бандитів у погонах.
 
Нині представників міліції та СБУ вже давно не називають правоохоронцями, адже ці структури (які утримуються за кошти платників податків) наразі працюють проти народу, за рахунок якого і існують.
 
Силові структури в Україні за останній рік знахабніли до неможливості. Вони відверто показують суспільству свою зневагу до людей, а також впевненість у безкарності своїх дій. А те, що перевертнів у погонах ніхто за їхні реальні, інколи кримінальні злочини не карає, людям доводити не потрібно. Суспільство через ЗМІ по всяк час отримує інформацію, як того чи іншого представника силової структури, або й групу міліціянтів, звільнили з органів, або відправили на пенсію через чергову смерть або побиття затриманих у відділку. Ось і все покарання за злочинні дії. Ніхто з оборотнів не отримує реальних покарань за кримінальний злочин. Та й прокуратура вторить їм в унісон: у побитті міліціянтами затриманого - „нема складу злочину”, у здирництві  за закриття справи - „нема складу злочину”, у смерті у відділку міліції - „нема складу злочину”. А верхівка МВС та СБУ тільки й робить, що захищає „бруд мундиру”, доводячи суспільству, що всі дії їхніх співробітників законні.
 
Але яка законність у побитті затриманого у відділку? Чи є законним факт переслідування журналіста співробітниками СБУ з ціллю завдати йому тілесних ушкоджень, як це відбувалось з Княжицьким і журналістами каналу ТVІ? Чи, можливо, законною є смерть Ігоря Індило?
 
То як громадянам захиститись від бандитів, які існують по обидва боки барикади: криміналу у суспільстві і садистів у правоохоронних органах? Вихід, здається, є лише один: дозволити громадянам отримувати зброю.
 
Питання легального носіння зброї в Україні обговорювалось не один раз. Одні нардепи стоять на стороні того, аби людям дозволили мати зброю, інші – переконують суспільство, що тоді в державі буде безлад, оскільки люди постріляють один одного. Та чи відповідає аргументація не прибічників легалізації зброї світовій практиці?
 
Справжня статистика (не українська – куплена, а реальна) доводить, що в державах, де зброю легалізовано, злочинність нижча. Та й самі злочинці побоюються порушувати права інших громадян, позаяк не впевнені, що людина не дасть опір із застосуванням зброї.
 
Так, наприклад, дозвіл на легалізацію зброї серед мирного населення у таких державах, як Угорщина, Болгарія, Литва та Латвія, призвів до зменшення кримінальних злочинів. А про США, Німеччину та Швейцарію і говорити нема чого: злочинність у цих країнах значно менша, аніж у державах, де продаж зброї мирним жителям заборонено.
 
Звісно, що завжди знайдуться ті, хто згадає приклади ганебного застосування зброї у цих країнах: в школах, коледжах, магазинах. І ці факти дійсно мали місце. Проте треба говорити відверто: якщо бандит вирішив застосувати зброю, він її все одно знайде і застосує, а от ті, проти кого він її вирішив використати, будуть беззахисні. Але коли люди озброєні, то є шанс, що той, хто направив зброю проти мирного населення, буде знешкоджений людиною зі зброєю, яка знаходиться саме в лавах мирних громадян.
 
Також потрібно говорити відверто: дозвіл на вільне носіння зброї в Україні одразу зменшить кількість лозинських, оскільки пістолету байдуже, чи має нападник депутатську недоторканість чи ні. Зменшиться і кількість суддів, бажаючих стріляти по населенню, а потому це ж населення і засуджувати за свій злочин.
 
Щоправда, ця влада не піде на те, щоб дозволити людям вільне носіння зброї, оскільки чудово усвідомлює: в країні одразу збільшиться кількість ворошилівських стрілків - осіб, які не знайшли реальної справедливості у продажних судах і корумпованих міліцейських і СБУшних структурах. А ті, хто сам любить застосовувати силу та залякувати людей, знають, що громадяни, отримавши зброю, одразу знайдуть спосіб постояти за свої права і своє майно. А тому-то і виступають проти легалізації зброї, лишаючи українців один на один з бандитами у кабінетах і на вулицях.
 
Роксолана МАЙ


Коментарі

  +0 #1 dihlofos 21 дек. 2010 г., 20:33:24
Підтримую Роксолану, а ще пропоную видати закон:-5 років попрацював великим чиновником в "органах", ампутувати орган..., шоб не розмножувались!!!
  +0 #2 ivan 23 янв. 2011 г., 01:44:37
100%згідий з Русланою
  +0 #3 Петр 18 февр. 2011 г., 19:50:08
подписываюсь о справедливости каждого слова этой статьи, ведь само понятие коррупция (чем и славится правительство Украины)-это приход криминалитета к власти,что мы и видим повсеместно...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.