Відповідь МЗС України на «звинувачення» щодо обстрілів території Російської Федерації - заява

mzs ato

 
У зв’язку із поспішними та безпідставними твердженнями МЗС Росії щодо нібито обстрілу українською армією території Російської Федерації, МЗС України офіційно заявляє, що, за даними сил антитерористичної операції, українські військовослужбовці не вели вогню в місцевості, про яку йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства РФ.


Українські військовослужбовці ніколи не обстрілювали, не обстрілюють і не обстрілюватимуть території сусідньої держави та житлових кварталів.

Очікуємо від російської влади об’єктивності та неупередженості у своїх оцінках щодо причин трагічного інциденту у м. Донецьк Ростовської області та готові до співпраці в його розслідуванні.

Висловлюємо жаль у зв’язку із загибеллю та пораненнями громадян Росії у м. Донецьк Ростовської області. Хотіли б, щоб МЗС Росії врешті помітило і також висловило жаль з приводу вбивств терористичними озброєними формуваннями українських військовослужбовців та мирних жителів у східних областях України, засудило злочинні дії терористів, змусило їх припинити насильство.

Російська сторона повинна зосередити увагу на виконанні взятих зобов’язань з деескалації ситуації в східних областях України, передусім, забезпечити належний прикордонний контроль для унеможливлення проникнення в Україну з території РФ бойовиків, озброєння, військової техніки.

У цьому контексті висловлюємо протест у зв’язку із спробами вторгнення з території РФ воєнної техніки і найманців у районі українського населеного пункту Ізварино, що мали місце в ніч на 13 липня.

Закликаємо російську сторону припинити провокації, вплинути на терористичні збройні формування для зупинення насильства, від якого страждають також громадяни РФ, провести ретельне розслідування численних випадків порушення з території Росії українсько-російського кордону та притягнути винних до відповідальності.

Прес-служба МЗС України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.