​Якось би нам обережніше треба з фаховою ідентифікацією

Сьогоднішнє повідомлення про те, що «Українські журналісти від імені каналу «Україна» зняли сюжет для пропагандистів russia today про черги на кордоні з Польщею», відверто кажучи, вже, як це не прикро констатувати, не викликає подиву. А от огиду, розпач та злість від того, що ці персонажі названі «українськими журналістами», це повідомлення викликає!


Хоча, з іншого боку, чого впадати в розпач – товариш Коцаба теж називає себе журналістом, а Київське відділення НСЖУ навіть вручило йому грамоту «За особливі заслуги» – «за мужність і стійкість в утвердженні свободи слова та незалежності ЗМІ в Україні та за вірність ідеалам правди, добра і суспільної злагоди». І хоча нинішній очільник НСЖУ швиденько відкараскався від ініціативи колег по партії, вибачте, творчої організації, публічно запевнивши, що «насправді НСЖУ не приймала жодних рішень щодо нагородження і відзначення Руслана Коцаби», але, як то кажуть: «срібло знайшли, а присмак лишився»…

Щоправда, і присмак той теж з добрячим шлейфом. Адже саме пан Томіленко, який є співголовою сумнозвісного діалогу «Две страны – одна профессия», організовує вояжі представника фсб (ну от, знову, пробачте!) союзу журналістів росії (сжр) Надії Ажгіхіної східними і південними областями України. А також дуже ображається, коли його запитують про «палку дружбу» ще з одним активним учасником того самого «діалогу» і також секретарем сжр Ашотом Джазояном. Так, тим самим Джазояном, якому Служба безпеки України в січні цього року в зв’язку із встановленим фактом «вчинення суспільно небезпечного діяння, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України», винесла Постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки.

От і з’ясовуй тепер, «хто кому Рабіновіч»? До речі, «про вовка промовка» – ще одна сьогоднішня новина: «Український телеканал NewsOne допоміг російському пропагандисту Дмитру Кісельову і телеканалу «россия 1» відзняти провокаційний сюжет про Україну». І хоча в самому повідомленні йдеться не про Вадима Зіновійовича, а згадується його однопартієць та власник каналу Євген Мураєв, я ані на мить не сумніваюсь, що пан Рабінович вже висловив «своє глибоке занепокоєння» таким ганебним наступом на «свободу слова» їхнього, в тому числі і партійного, рупора!

Так і тягне з сумом констатувати, що є одна професія, яка об’єднує всі країни у світі (в Нідерландах навіть її представники мають свою профспілку!), але це точно НЕ ЖУРНАЛІСТИКА!

Якось би нам обережніше треба з фаховою ідентифікацією…

Ігор ЧАЙКА, голова Незалежної медіа-профспілки

Фото Mediasapiens



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.