​Наслідки судової «реформи» - тепер в Україні кожен суддя замінить собою Конституційний суд

Починаючи з четверга українська парламентська опозиція («Батьківщина», «Самопоміч» та частково Свобода) бореться проти Пєціної «судової реформи». Ми боремось цивілізованим, європейським , парламентським шляхом. Ми підготували поправки в цей абсурд, щоб спробувати хоч якось виправити те, що вам підготував Пєця.


За цих два дня (четвер та п'ятниця) Пєціна більшість залишила в силі:

- те, що тепер люди та громадськість не зможуть бути вільно присутніми на судових засіданнях. Слухачі будуть допускатися в судове засідання лише відповідно до кількості «вільних місць».

- тепер суддя зможе «вмотивовано» (а що таке «вмотивовано» в українських судах, ми з вами добре знаємо) заборонити відео- та фотофіксацію судового процесу. Такого раніше не було.

- суд може встановити місце, з якого може вестися фото та відео зйомка;

- ви не зможете заявляти відводи суду, окрім як на підготовчій стадії процесу;

- адвокати можуть бути притягнутими до відповідальності, якщо вони будуть «вводити в оману» суд;

- два заявлених відводи можуть кваліфікуватися як «зловживання правом» і за це настає відповідальність;

- ви будете сильно обмежені в частині подання доказів;

- будь-який суддя зможе НЕ застосовувати закон, якщо він (суддя) буде вважати, що цей закон не відповідає Конституції . Тобто в Україні кожен суддя замінить собою Конституційний суд;

- розподіл справ в суді буде лише ЧАСТКОВО автоматичним;

- у процесі з'явиться «експерт в галузі права».

І ЦЕ ЛИШЕ ЧАСТИНА цієї «чудової реформи», яку ми в парламенті пройшли.

У мене просте питання: а де вся наша так звана «юридична та адвокатська спільнота»? Де всі ці професОри і доценти, які, як правило, з екранів телебачення розповідають про верховенство права? Де всі ці хлопці і дівчата, які так ратують за права простих громадян чи за дотримання прав учасників процесу?

Чи всі вони знову «води в рот набрали», як це було під час політично мотивованих процесів часів янека?

Де всі ці «громадські організації юристів та адвокатів»? Чи всі вони годинами сидять в приймальні Льоши Філатова (заступник голови АП з юр. питань), щоб він «нарізав їм трошки юридичного ринку»?

Так само, як вони сиділи в приймальнях Лавриновича, Лукаш та Портнова в 2010-2013 роках, допомагали Курченку грабувати країну, а потім побігли на Майдан, навіть не розуміючи, що вони теж допомагали янеку будувати тоталітарну державу?

Сергій Власенко, facebook.com

Фото podrobnosti.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.