​У РНС назвали політичні сили, які підписуються за початок розслідування можливих злочинів Порошенка

Депутати з «Батьківщини», «Самопомочі», представники «Укропу», «Свободи» «Народного контролю» та інші підписують подання, яке ініціює розслідування можливих злочинів Порошенка через процедуру імпічменту. Про це заявили на брифінгу в парламенті один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко та активісти РНС.


Дерев’янко нагадав, що кілька днів тому РНС розпочав процедуру, яка передбачена законодавством, а саме збір підписів стосовно письмового подання про ініціювання питання про усунення президента Порошенка з поста в порядку імпічменту.

Він додав, що за останні роки в пресі було оприлюднено велику кількість інформації про можливі факти і злочини , які міг вчиняти президент Петро Порошенко.

«Це стосується не тільки панамських офшорів, про що знає уже весь світ, а й схеми Ротердам+, можливі зловживання при постачанні бронетехніки українській армії з заводу, де власником є Петро Порошенко, про плівки колишнього партнера Онищенко. Мова йде про нафтопровід протяжністю майже 1500 кілометрів, який належить Курченко і Медведчуку, і за наявними даними, Порошенко також має відношення до цієї в оборудки», — нагадав він.

За словами Дерев’янка, 11 таких фактів були викладені у відповідному письмовому поданні, яке ініціював РУХ НОВИХ СИЛ.

«Всі народні депутати є і будуть співавторами цієї постанови, це має бути 226 підписів. Вже велика кількість депутатів від різних фракцій, які присутні в парламенті, в тому числі «Батьківщина», «Самопоміч», позафракційні народні депутати, політичні сили, які є непарламентські, але представлені окремими нардепами, такі як «Укроп», «Свобода», «Народний контроль» , також поставили свій підпис під цим поданням, і це є дуже важливо», — підкреслив Юрій Дерев’янко.

Він нагадав, що в США після процедури імпічменту президент Ніксон подав у відставку. Також депутат додав, що нещодавно була посаджена за грати президент Південної Кореї , яка за процедурою імпічменту була покарана, і розслідування було завершене. Так само це відбулось в Бразилії і в Литві. Член політради партії РНС Іван Слободяник заявив, що більшість депутатів підтримують цю ініціативу.

«Ми повинні довести цю справу до кінця. Спілкуючись протягом цього пленарного тижня з народними депутатами, ми майже не бачили жодного народного депутата, який би не хотів підписати цей лист. Можливо, вони іноді вагаються в силу відсутності рішення фракції або через інше бачення процедур», — сказав Слободяник.

Він додав, що створюється прецедент необхідності розслідування інформації про злочини, які стосуються першої особи держави. Слободяник також закликав українців звертатись до своїх народних депутатів-мажоритарників та вимагати розслідувати можливі злочини Порошенка.

Активіст РНС Руслан Петрушин вважає, що саме зараз Верховна Рада може дати відповідь, чи винен президент у злочинах, чи ні.

«Тому ми просимо кожного народного депутата України мати власну позицію з цього приводу», — сказав він.

Нагадаємо, РУХ НОВИХ СИЛ розпочав збір підписів народних депутатів під поданням про ініціювання процедури імпічменту Порошенка для розслідування фактів його можливих злочинів. Наразі зібрано вже 54 підписи.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.