​Нам потрібен мир, але не ціною капітуляції, - Тимошенко на YES

Українці прагнуть миру. Замороження конфлікту або «гібридний» мир не можна видавати за вирішення проблеми деокупації Криму та Донбасу. Про це заявила Юлія Тимошенко під час виступу в рамках панелі «Майбутнє України очима українських політиків» на форумі «Ялтинської європейської стратегії» в Києві, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».


На думку лідера «Батьківщини», той факт, що процес повернення Донбасу та Криму йде не так добре, як хотілося б Києву, не може бути приводом для компромісів за рахунок українських інтересів.

«Нам потрібен справжній мир. Це означає, що нам потрібне повне відновлення цілісності нашої території, нам потрібна повна демілітаризація окупованих територій, нам потрібно, щоб країна агресор – російська федерація – залишила нас у спокої, і щоб два мільйони біженців, як їх зараз називають внутрішньо переміщеними особами, повернулися назад додому. Ми хочемо бачити справжній мир і справжнє відновлення нашої територіальної цілісності», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» закликала світ не пропонувати Україні шляхи, які передбачають лише формальне відновлення свого суверенітету, залишаючи окуповані нині території реально непідконтрольними Києву.

На думку Юлії Тимошенко, сьогодні державі потрібна нова стратегія миру, котра б враховувала Будапештський меморандум, до якого нинішня влада даремно не апелює.

«Я проти того, щоб його відкинули в сторону і зробили вигляд, що його не існує. Якщо найсильніші країни світу дають гарантії будь-якій країні, включаючи Україну, якщо ми відмовляємося від ядерної зброї, то ми мусимо бути впевнені, що це – не папірці, а реальні вагомі відповідальні гарантії», – заявила Тимошенко.

Війна, на думку лідера «Батьківщини», не лише згуртувала нашу націю, а й суттєво змінила геополітичні настрої українців, які прагнуть незалежності, відновлення територіальної цілісності, справжнього миру і майбутнього в західній цивілізації. Того, про що політична сила Тимошенко говорила і до війни.

Соціологія, яка вперше за час незалежності свідчить, що майже 70% громадян прагнуть вступу до ЄС і майже 50% – до НАТО, впевнена Юлія Тимошенко, це підтверджує.

«Я бачу Україну в єдиній європейській родині і повноправним членом НАТО», – резюмувала лідер партії.

Фото ba.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.