​Валерій Бондар: У діях Гетманцева є ознаки геноциду підприємництва та лобіювання крупного бізнесу

Данило Гетманцев, у відповідь на вимогу бізнесу до Зеленського гнати Гетманцева поганою мітлою, відповів, що правильне оподаткування - це «мистецтво общипувати гусака так, щоб він не кричав». Найцинічнішим у відповіді колишнього помічника депутата від партії регіонів Сівковича є те, що Гетманцев робить вигляд, що суспільство вже забуло скандал, коли колишні співробітники туроператора TPG, що належить родині Гетманцева, поскаржилися на заборгованість із зарплати та виплату її у «конвертах». Також Гетманцевих звинуватили в ухиленні від податків. Тобто: особа, котра відмовляється пояснювати, пояснення коштів за яке купувалась нерухомість та земля, коли він працював на Сівковича, котра не платила податки, цинічно розказує, як збирається ощипувати інших. Себе ощипувати не давав, однак інших — інших бажають ощипувати.


Найаморальніше в цій ситуації, що влада робить вигляд, що не знає про виниклі скандали, не знає, хто такий насправді Гетманцев, і не здогадується, чому бізнес вимагає звільнення цієї аморальної, і, судячи з усього, проросійської особи А те, що після всіх звинувачень Гетманцев ще й розповідає, як буде всіх ощипувати, доводить, він просто плюнув в обличчя бізнесу і суспільству, даючи зрозуміти громадянам, що він інших вважає плебсом, котрий повинен обслуговувати нікчемних найманців, що освічувались у коханні партії регіонів та януковичу.

Однак представники бізнесу і волонтери не збираються зупинятись і мовчати. Сьогодні своєю точкою зору, що таке Гетманцев для України, поділився підприємець, співзасновник об'єднання підприємців «Рух Підприємців Кривого Рогу» Валерій Бондар.

- Пане Валерію, з вашої точки зору, яку шкоду наносить економіці країни Гетманцев і чим це шкідливо для малого і середнього бізнесу?

- Данило Гетьманцев пропонує на загал консервативний соціалістичний підхід у податковій політиці! Але для себе і свого бізнесу він зовсім не є представником ані соціалістичної, ані консервативної точок зору! Він сформувався, як можновладець і топ-чиновник при славнозвісних Азарові та Сивковичу, і як класичний пристосуванець - отримує політичні бонуси з усіх можливих колаборацій! Наслідком такого явища, як Гетманцев, стало припинення розвитку підприємництва, зменшення кількості реального сектора підприємців (не треба рахувати ферми ФОПів, якими користуються сітки магазинів) та перехід багатьох підприємців у тіньові схеми!

- Як вважаєте, чим він насправді мотивуєтья, пропонуючи свої ідеї?

- Мотивується він, безумовно, виключно власними вигодами і інтересами! Сьогодні весь бізнес знає, що ця людина і її сім'я є власниками приватних структур, котрі, на відміну від бізнесу інших підприємців, набули ще й політичного імунітету. І саме неспроможність влади зрозуміти, що вони пригріли не професіонала, а людину з сумнівним минулим і споживчими інтересами, дає можливість триматися Гетманцеву на плаву!

- Однак, бізнес протестує проти Гетманцева та його діяльності...

- Я б сказав, що сила протестів зменшилась, тому що влада вдало використовує професійні методи боротьби з підприємцями: це і підставні лідери, і застосування відтермінувань, і силові методи! Крім того, багато хто з нас будував і намагався розвинути власні підприємства роками і платили податки навіть тоді, коли не отримували прибуток, а потім, в той час, коли економічна ситуація значно погіршилась, і пандемія, і криза вдарили по підприємцях, нам вирішили ускладнити умови праці, замість того, аби надати підтримку. До речі, зробивши все навпаки у порівнянні з тим, як діяли в розвинутих країнах, допомагаючи своєму малому і середньому бізнесу! І Що? Відповідаючи на Ваше запитання, мені лишається закритись і поїхати працювати туди, де розуміють, що виключно лібералізація і розуміння того, що малий підприємець - це не лише форма суспільної самоорганізації, але і зняття навантаження на фонди безробіття, а не стаття наповнення бюджету??? То ми поїдемо, але кому стане легше? Від відтоку підприємців втрачає держава, однак, не ця влада!

- Паре Валерію, а як почуває себе малий та середній бізнес у вашому регіоні? Що допомагає, що заважає розвитку?

- Зараз війна, і ми всі в ній. І скажу особисто за себе, але поруч сотні таких як я: 11 гуманітарних поїздок до передової, купили авто, тепловізор, квадрокоптери, їжу і ліки, генератор, ще безліч всього. Якщо те все перерахувати в податки, то ми заплатили на роки вперед! І нас не треба просити, ми то робимо як громадяни, як ті, хто по справжньому любить свою Країну! Але моя країна, то не - голова Податкового комітету. І ті вислови, які дозволяє собі ця людина в наш бік, у бік підприємців, у цей військовий - час повинні отримати відповідну оцінку: і політичну, і законодавчу, але після перемоги!

- З Вашої точки зору, як повинно в країні все працювати для розвитку безпосередньо вашого бізнесу, а також малого і середнього бізнесу загалом?

- Я вважаю, що зараз було б доречно повернутися на початок суперечки у вересень 2019 року. Законодавчо скасувавши ініціативи законів 128,129,367 та наступних законодавчих ініціатив з сумнівною ефективністю та згадати передвиборчі обіцянки. Я вже не нагадую про лібералізацію. І саме той час, це - той початок, де здоровий консерватизм був би доречним! Всі вже давно зрозуміли, що найліпший внесок у розвиток малого та середнього бізнесу, то «НЕ ЗАВАЖАТИ». І до останнього часу таким прикладом, куди держава менше всього лізла і втручалась і не регулювала, була ІТ галузь, і країна зробила в цій галузі великий крок вперед, бо держава не втручалася з регуляторними заходами, як і в ринок палива і навіть в період війни все - працювало! Лібералізували свого часу умови для фермерів і позбавили ПДВ, і пішов значний ріст в цьому напрямку. Встановлення сонячних панелей та набуття можливостей громадянами отримувати прибуток з вироблення та продажу електрики, теж далося взнаки. Тобто: чим менше держава залазить зі своїми регуляторними вимогами до бізнесу, тим краще він розвивається. І — навпаки.

- З вашої точки зору, чому певна кількість суспільства не знає, або робить вигляд, що не знає і не розуміє, що саме підприємці малого та середнього бізнесу стали волонтерами і саме вони допомагають армії та теробороні?

- Я якісно не зможу відповісти на це питання, тому що в моєму оточенні всі знають, скільки сил і часу ми приділяємо допомозі! В армію ми записувались і стоїмо на обліку, але нас віднесли до 3-4 хвилі мобілізації. Однак наші діти на фронті, тож ми розуміємо актуальні потреби, тому робимо все від нас залежне! У моєму випадку мене навіть відмітили почесним листом і Грамотою від ЗСУ. Там також люди, і розуміють, що ми невід'ємна частина перемоги. Ми робимо добру і Божу справу і нам немає часу сьогодні «розбиратись» з державою, тому що ціль одна – Перемога! Звичайно, є і ті, кому це - або не відомо, або хто цього не підтримує, або вважає такі дії популізмом, ну то таке! «Собака гавкає, а караван йде далі».

- Однак, виходить, що Гетманцев з тих, хто не підтримує, та й взагалі особа, котра відмовляється пояснювати походження коштів своєї родини ще до зайняття нинішньої посади. Можливо, через це він так жорстко знищує малий та середній бізнес в Україні?

- Ми - вільні люди, ми - здатні критично мислити та пропонувати, також ми здатні на зміни і виробили імунітет працювати в кризових умовах!!!!! І саме тому малий та середній бізнес сприймають як загрозу. У діях Гетманцева є ознаки геноциду підприємництва, блокування формату децентралізації економіки та лобіювання крупного бізнесу, мереж магазинів та підприємств монопольного характеру! Але це - тема для окремого інтерв'ю! А що до його статків і прихованих джерел походження коштів, то це потребує ретельного розслідування та оприлюднення, оскільки всі ці реформатори - вихідці з минулого, це не якесь нове покоління. Це ті, хто в багатьох випадках просто змінили маски на обличчях! І я зовсім не хочу зазіхати на професіоналізм Гетманцева (хоча, не зовсім розумію, в яких одиницях його вимірювати), просто це - не та людина, яка потрібна на цій посаді, і поряд з ним також багато «НЕ ТИХ». І керівництво країни рано чи пізно повинно це зрозуміти, або втратить керованість над ситуацією! Є окремі типи менеджерів, які здатні керувати змінами - одні з них ефективні під час сталого розвитку економіки, інші ефективні під час криз, треті - під час війни, скоріше за все, є й універсальні керівники. Але то – одиниці, і Гетьманцев точно не з їхньої когорти!

- Як би ви для себе та інших пояснили, чому держава виплачує шалені кошти з бюджету певній категорії чиновників, бюджетникам, суддям і прокурорам, але не має жодного плану з приводу підтримки бізнесу, не пропонує розвиток в країні і не піклується про зменшення безробітних, адже бізнес розвивається лише тоді, коли є платоспроможне населення, а не лише певний відсоток тих, хто отримує кошти з бюджету? Чому таку структури функціонування держави підтримує Гетьманцев?

- Я вже казав, що допомоги від держави майже не потрібно, потрібна здорова законодавча співпраця з урахуванням думки підприємницької спільноти і бізнесу. Держава повинна постійно працювати над удосконаленням схеми управління та над оптимізацією чиновників і бюрократичних процесів, працюючи на підвищення купівельної спроможності населення та пропаганди розвитку здорової національної ідеї. Але більшість з можновладців цього не розуміє. Якщо таке питання задати депутатам у Верховній Ради, то багато чого цікавого почуємо, але мало корисного! До речі, у нас є минуле, в якому було багато того, що потрібно викорінювати. Наприклад: «Семеро з ложкою, а один з сошкою», «Я — начальник, ти - дурень», «Робота любить дурнів». То все з народу і воно щільно засіло у багатьох головах! А влада і Гетманцев - не виключення, і ось ці приказки демонструє якнайкраще. А щодо Гетманцева... так у нього відсутня коректність проведення перемов. Коли щось те так, як він вимагає, він розвертається і йде. Вимикається під час розмов з зумів, усміхається та переводить діалог — це відносно прислів'я: «я — начальник, ти- дурень». Його фраза: «Оподаткування - це майстерність патрати гуся...» - підтвердження другого прислів'я: «Робота любить дурнів», а безліч чиновників, міністрів, замів, депутатів та їх помічників, місцевої влади і т.д, і то є втілення приведеного мною третього прислів'я: «Семеро з ложкою, а один з сошкою»! І на останок: ще до початку війни на 100 померлих було 40 народжених. Чиновницький апарат у порівнянні з Радянським Союзом збільшився в рази. Але тоді все було державним і податки державні установи платили державі. А сьогодні державних підприємств майже немає, і податки платять підприємці. Але їхня кількість у порівняння з 2000 роком - зменшилась в ті самі рази – так що вони будують??? Звичайно, вони стверджують, що будують «Вітрильник з рожевими парусами». Але те, що ми бачимо, більше схоже на « дерев'яну фіру, яка скрипить і ледве їде»!

Конфлікти і закони

На фото Валерій Бондар



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.