​Кіно і «німці»

Слово «пропаганда» означало поширення. Якщо ми виходимо з цього визначення, тоді поширення будь-яких ідей – пропаганда. З XVII століття, коли Папа Римський вигадав організацію пропаганди католицької віри, сенс цього слова змінився.


Сьогодні, коли ми говоримо про пропаганду, ми маємо на увазі брехню, спотворення фактів. Добре поставлена пропаганда – потужна зброя. Це видно з російської військової пропаганди, мистецтва, медіа. Вона зіграла і грає велику роль у війні рф проти України і всього цивілізованого світу! Пропаганда - це монолог, а не діалог!

З російської точки зору, московити в Україні борються за «праву справу», яку їм вкладали в мізки фільмами, телебаченням, взагалі культурою суспільного життя держави.

Дев’ятий рік опору українців посилює у московитів тільки гнів, ненависть та образу. І мародерства, зґвалтування чи обезголовлення мирних жителів так просто не зупинити, бо цим діям дали зелене світло багато років тому, і перемикати на червоне ніхто не збирається.

У свій час путін підірвав будинки в москві, вбивши понад 300 людей, щоб виправдати початок Другої Чеченської війни. Будь-хто, хто вірив у брехню про те, що чеченці несуть відповідальність за ці вибухи, відчував себе зобов'язаним розпочати проти них війну. І розпочали!

Байдуже ставлення до життя людей було перенесено рф і на цю війну — і по відношенню до цивільного населення, і по відношенню до власної армії, як і в Чечні багато років тому, кидали в криваву м'ясорубку і малих і старих… а ще в Празі, Афганістані, Сирії, Сакартвело.

І все це робили люди, які дивились патріотичні фільми, слухали лекції і читали вірші Дмитра Бикова, вивчали класиків Толстого, Достоєвського, слухали музику Чайковського, Шнітке, ходили на виступи В.Шендаровича і були невід'ємною частиною російської культури. Культура це не тільки про музику, літературу, малярство, це про совокупність людської діяльності в цілому, і вона входить у наші життя завдяки допитливості.

Висновок логічний, російська культура не стала протиотрутою рашизму, вона не стала стікером до цивілізаційного розвитку, навпаки, вона виявилась слабкою, а мистецтво, зокрема кінематограф, воєвничим агітатором – вбивати і грабувати всіх, хто не подобається…і кого призначили ворогом.

Чи залишився в московії хоча б один інститут, який не доведеться «денацифікувати»? Я завжди ставлю це питання, коли дивлюся на РПЦ, яка має бути не про владу, а про душу – ну, хоча б порожнечу на її місці, і 85 діячів культури рф, які поставили свої підписи під листом «На підтримку позиції президента щодо України і Криму».

Серед підписантів: актори Сергій Безруков, Михайло Боярський, співак Олег Газманов, диригенти Юрій Башмет і Володимир Співаков, кінорежисери Федір Бондарчук і Павло Лунгін, актор і кінорежисер Станіслав Говорухін, керівник Театру естради Геннадій Хазанов…

Свого часу В. Ленін говорив, що кіно є одним із найважливіших мистецтв. І всі радянські лідери дотримувалися цього принципу, використовуючи кінематограф як головний інструмент пропаганди. путін продовжив цю справу. Наприклад, Гітлер мав 35 радіостанцій і кілька десятків газет. У путіна у підпорядкуванні 20 федеральних та 239 регіональних телеканалів та тисяча підгодованих блогерів.

За 25 років в рф знято тисячі фільмів та серіалів, які «накачували» нарід токсичною ностальгією «Как хорошо в стране советской жить…», висвітлювали українців неосвіченими холопами, виправдовували війни, мілітаризували та прославляли велич сучасної російської імперії.

Кіно стало інструментом, яке допомагало «еліті» триматися у владі, зомбувати громадян і водночас виходити за кордон завдяки участі у кінофестивалях.

Невеликій ілюстрації робіт російської кінопропаганди, які з успіхом приймали, дивились, аплодували і українські глядачі.

«Ліквідація». Міні-серіал С. Урсуляка.

Мабуть, не має в Україні людини, яка б не бачила цей серіал. Більшості подобався гарненький Д. Гоцман – герой, правдолюб, якого зіграв актор В.Машков. А головні лиходії — ніхто інший, як українські нацистські колаборанти.

16 лютого 2022 р Машков брав участь у путінському заході з нагоди анексії Криму на стадіоні в Лужниках, який, був масштабним провоєнним мітингом.

«Моя прекрасна няня» серіал.

Головна героїня Віка працює нянею у будинку заможного музичного продюсера у москві. Дівчина - громадянка України, а значить, «другого ґатунку». Віка родом із Маріуполя — українського міста, яке на сьогодні повністю зруйноване російською армією, а, за по попередніми даними, більше ніж 22000 мирного населення вбито. Головні герої постійно висміюють українську мову, армію, політичних лідерів та прагнення до незалежності. Ну і її мама, відповідно, така ж сама, не освічена дрімуча тітка…

Українцям було смішно, і нікого не шкребло за живе, що московити виставляють українців «людьми другого ґатунку».

«Біла гвардія» міні-серіал, режисера В. Бортка.

Історія родини офіцерів царської армії, що залишилися в Києві у 1918-1919 рр. під час Громадянської війни, коли Київ на якийсь час став столицею УНР, першої української держави. Головні герої постійно висміюють українську мову, політичних лідерів, прагнення до незалежності. А персонаж, якого грає М. Пореченков, заявляє, що з радістю вбив би половину населення України, якби знадобилося.

«Т-34» — російський військово-пригодницький бойовик 2019 року режисера О. Сидорова.

Прем'єра фільму в рф відбулася 1 січня 2019. Фільм, який підтримує війну, допомагає мілітаризувати молоде покоління росіян. «Вбивай всіх, добивай поранених і ти герой»- головний меседж картини.

За 30 років монстри створили нових монстрів!

московія віками намагалась або приборкати, або знищіти Україну. Страчували цвіт української нації. Письменники, художники, режисери, актори, драматурги, журналісти, публіцисти, перекладачі, літературознавці…

У 1930 році друкувалися 259 українських письменників, а вже після 1938 року - лише 36! Із 223 письменників - 192 були репресованими (розстріляними чи засланими в табори з можливим подальшим розстрілом чи смертю), 16 - зникли безвісти, 8 - вчинили самогубство. Трагічних прикладів безліч. Тому ми з неймовірними зусиллями виповзаємо з цього, колоніального.

Кожна країна тяжко виходила з тоталітарної, імперської системи. Щоби Німеччина вийшла з драми нацизму, потрібне було зусилля світу, міжнародних інститутів, голосу філософів рівня Ханни Арендт, щоб поламати механізми «історії, що повертається». Скільки часу знадобиться рф, якщо в 21 сторіччі школяриків посвячують у піонери портретами Сталіна?!

Тому не можна пускати в наше життя, в країну цю підступну імперську націю. Нам всім потрібно як скоріше зайти в український тренд, з українською мовою, своїми героями, традиціями, культурою. На часі позбутися комплексу неповноцінності і жертви, скинути ментальну окупацію!

Геть від Москви і Слава Україні!

Манана АБАШИДЗЕ, «Конфлікти і закони»

Фото надане автором



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.