Євгенія Тимошенко закликає ОБСЄ розслідувати зловживання правовою системою режимом Януковича

Євгенія Тимошенко. Фото з ролика bbc на youtube.comДонька лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенія закликала ОБСЄ розслідувати ситуацію з правами людини в Україні та зловживання правовою системою режимом Януковича.

Про це вона заявила сьогодні під час засідання Комітету з питань демократії, прав людини та гуманітарних питань Парламентської асамблеї ОБСЄ.

За її словами, «ОБСЄ може використати свої повноваження щодо проведення розслідувань, щоб вивчити ситуацію з правами людини в Україні і те, як постійно відбувається зловживання правовою системою нашої держави для виконання бажань Януковича».

«Ще не запізно для моєї мами, ще не запізно для України, але темрява згущається. Тому ми закликаємо Вас продемонструвати рішучість та солідарність щодо України заради нашого спільного демократичного майбутнього та свободи в Європі», - наголосила Євгенія Тимошенко.

«Ми можемо і будемо захищати наші права та свободи. І я думаю, що є практичні кроки, щоб допомогти нам, і ви можете застосувати їх не тільки заради моєї матері, але заради усієї України, яка дивиться на Вас з надією».

Євгенія повідомила учасникам слухань про політичну ситуацію в Україні, переслідування опозиції режимом Януковича та стан здоров‘я і умови утримання колишнього прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко у в‘язниці.

«Моя мати боролася з корупцією та відстоювала демократію. За це режим кинув її у в‘язницю, руйнує її родину, але їм не зупинити її боротьбу», - підкреслила Євгенія.

Вона наголосила, що у в‘язниці порушуються елементарні права її матері, зокрема, незважаючи на сильний біль, який вона відчуває у спині, їй не надається належна медична допомога, її годинами допитують, в камері ведеться цілодобове відео спостереження.

«Тюремники кажуть, що всі її права забезпечуються, але чому тоді їй навіть не дали можливість використати право на дзвінок. Чому вона не змогла привітати мене з днем народження?», - сказала Євгенія.

За її словами, її «побоювання відносно того, що мати можуть вбити у в‘язниці, зростають кожного дня».

Під час засідання комітету справу Юлії Тимошенко розглядали поряд з сумновідомими справами Сєргія Магнітського (Росія) та справою Андрєя Саннікова (Бєларусь).

Члени ПА ОБСЄ висловили стурбованість у зв‘язку з ситуацією відносно Юлії Тимошенко та інших політв‘язнів в Україні та наголосили, що ці справи є політично-вмотивованими. На думку переважної більшості виступаючих, Юлія Тимошенко піддається катуванню у в‘язниці.

Окрім того, у контексті майбутніх парламентських виборів в Україні йшлося про те, що лідери опозиції повинні мати право на повноцінну участь у політичному житті країни та взяти участь у виборах.

«Мета режиму Януковича: усіма методами позбавитися опозиції напередодні виборів, тримаючи її лідерів у в‘язниці. Моя мати та інші політичні в‘язні повинні бути звільнені. Вони повинні мати право взяти участь у парламентських виборах», - підкреслила Євгенія Тимошенко, закликавши ОБСЄ надіслати найбільшу місію спостерігачів, щоб спостерігати за виборчим процесом.

Довідково: 22-23 Євгенія Тимошенко та заступник голови партії «Батьківщина», колишній віце-прем‘єр-міністр України Григорій Немиря перебувають з візитом у Відні для участі у засіданні ПА ОБСЄ.

Андрій Санніков - білоруський політичний та громадський діяч, координатор громадської програми «Європейська Білорусь». Через участь в акції протесту проти фальсифікації президентських виборів в Білорусі у грудні 2010 року Саннікова та його дружину разом із іншими опозиційними кандидатами було затримано і жорстоко побито. 14 травня 2011 року Саннікова було засуджено до 5-ти років колонії суворого режиму за організацію масових заворушень 19 грудня 2010 року.

Сергій Магнітський – бухгалтер та аудитор, партнер британської юридичної фірми «Firestone Duncan». За намагання викрити корупційну схему з відшкодування податків був заарештований у листопаді 2008 року за звинуваченнями у допомозі в ухилянні від сплати податків. Колеги Магнітського заявляють, що у ході слідства він звинуватив в корупції низку співробітників російських силових структур, і від нього добивались відмови від цих показів. Після арешту стан його здоров’я різко погіршився. 19 листопада 2009 року, після 11 місяців попереднього затримання, Магнітський помер у лікарні СІЗО. За словами його адвокатів, причиною смерті стала відмова адміністрації СІЗО надати йому необхідну медичну допомогу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.