Після зустрічі з Тимошенко президент Литви хоче серйозно поговорити з Януковичем

dalya timoshenkoПрезидент Литви Даля Грібаускайте планує під час розмови з президентом України Віктором Януковичем попередити його, що бойкот саміту в Ялті може стати першим сигналом для європейської спільноти щодо недовіри до України.

Про це вона сказала на брифінгу для журналістів після зустрічі з Юлією Тимошенко у харківській лікарні.

«На жаль, розпочатий бойкот Ялтинського форуму може перетворитися у велику кризу довіри між Україною та Європою. Я хочу застерегти якомога швидше, що цей ком може перетворитися у снігову лавину», - підкреслила президент.

«Ми не можемо - ні Україна, ні Європа - допустити того, щоб ця криза стала перешкодою для підписання Договору про Асоціацію та європейського майбутнього».

Президент Литви повідомила, що лідер опозиції тримається та знаходиться у доброму настрої, незважаючи на те, що голодувала 22 доби. За її словами, Ю. Тимошенко не скаржилася, відмітила, що задоволена тим, що врешті-решт розпочалося лікування під наглядом німецького лікаря та схвально відзивалась про медичний персонал лікарні.

Між тим Даля Грібаускайте зазначила, що у німецького лікаря, який виводить із стану голодування екс-прем‘єр-міністра, настрій не такий оптимістичний.

За словами президента Литви, більшу частину розмови Юлія Тимошенко присвятила питанням майбутнього України.

«Вона в першу чергу думає не про себе, а про майбутнє своєї країни. І це важливо. Для неї європейська перспектива України, інтеграція України в Європу є важливим фактором. Вона всіх закликає - і владу, і людей - в необхідності проведення реформ», - наголосила вона.

За словами Далі Грібаускайте, Юлія Тимошенко «не хоче бути каменем, на якому Україна може спотикнутися, і вона закликає і владу, і людей рухатися до вільної та європейської України».

Окрім цього, Адміністрація президента Литви Далі Грібаускайте, після її візиту у харківську лікарню, де знаходиться на лікуванні екс-прем‘єр-міністр Юлія Тимошенко, розповсюдила прес-реліз, в якому йдеться про туманні перспективи європейського майбутнього України. В документі зазначено, що європерспективи залежать від швидкості України у вирішенні проблем правової реформи та відмови від пострадянського репресивного права.

«Довіра Європи до України тане. Можливості для виправлення виниклої ситуації є. Однак від самих українців залежить, чи скористаються вони ними, чи буде обрано шлях зближення з Європою, чи путь самоізоляції»,- йдеться у прес-релізі.

"Європейськая перспектива України буде оцінюватися по тому, як забезпечується право Тимошенко на отримання адекватної медичної допомоги, як ставляться до інших лідерів опозиції, які знаходяться в неволі, як дотримуються права людини та проводяться внутрішні реформи», - зазначено у документі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.