Представництво ЄС – сліпе і не бачить геноциду українського народу?

predstavnitstvo es

 
Представництво ЄС закликало українську владу вжити заходів для забезпечення повної прозорості в майбутньому. Українські судді несуть на собі важливу відповідальність за кроки до розв’язання нинішньої кризи шляхом справедливого судового розгляду та незалежного ухвалення рішень.


Прес-реліз Представництва ЄС в Україні

Київ, 26 січня 2014 року

Представники Європейського Союзу та його держав-членів були присутніми, у статусі спостерігачів, на багатьох судових слуханнях щодо громадян України, затриманих у зв’язку з нинішньою політичною кризою. Зокрема, ми спостерігали за процесами, що дали санкцію на шістдесятиденне досудове затримання кількох демонстрантів. Чимало з цих людей мали сліди жорстокого побиття та детально розповіли про тортури, нелюдське й негідне поводження, якого вони на собі зазнали.

У нинішніх умовах ми помітили, що київські суди працюють на повну потужність, і слухання тривають до пізньої ночі. Важливо, однак, щоб судові рішення ухвалювалися щодо кожної справи окремо, обґрунтованим, вмотивованим та прозорим чином, відповідно до Європейської конвенції з прав людини та інших міжнародних зобов’язань України. Оскільки Кримінально-процесуальний кодекс України трактує досудове затримання як винятковий та додатковий захід, суспільство цілком легітимно очікує того, щоб судові рішення вичерпно пояснювали та доводили необхідність такого затримання, на противагу іншим альтернативам на кшталт домашнього арешту чи звільнення на поруки. У системі, заснованій на принципах верховенства права, дотримання засадничих прав не може залежати від політичних переговорів.

Зважаючи на великий суспільний резонанс цих судових слухань, ми глибоко шкодуємо, що представників ЗМІ не було допущено спостерігати за процесом чи вести відео- та аудіо-зйомку цих публічних слухань, попри те, що українське законодавство надає таку можливість. Ми закликаємо українську владу вжити заходів для забезпечення повної прозорості в майбутньому. Українські судді несуть на собі важливу відповідальність за кроки до розв’язання нинішньої кризи шляхом справедливого судового розгляду та незалежного ухвалення рішень.

Від редакції: влада використовує відвертий кріміналітет проти народу. Народ України потребує захисту. Що йому робити?



Коментарі

  +0 #1 Галина 27 янв. 2014 г., 17:51:49
Честно говоря, достали своей обеспокоенностью. Не хотят помогать, пусть сидят молча.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.