ООН публічно відшмагала Росію за псевдо гуманітарну допомогу Україні

vitaly churka

 
Скликання Російською Федерацією Ради Безпеки ООН минулої ночі перетворився для самого організатора засідання в публічне покарання: жодна з країн-членів не підтримала її ініціативу про введення в Донецьку і Луганську області України російської гуманітарної місії під егідою Червоного хреста. Багато з держав-членів Ради Безпеки не обмежилися голосуванням, а прямо звинуватили Росію у неоголошеній війні, що йде на Донбасі, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на пряму трансляцію ТСН.


Нічого, крім однозначного засудження учасників засідання, доповідь російського постпреда при ООН Віталія Чуркіна не викликала. Зокрема, постійний представник США в цій організації Саманта Пауер зазначила, що «Росія могла б це все закінчити, якби просто перекрила свій потік зброї на схід України».

Аналогічну думку висловив і представник Великобританії Марк Лайл Грант: «Парадоксально, що Росія скликала обговорення гуманітарної кризи, яку вона сама ж і створила. До погіршення гуманітарної ситуації у Донецьку та Луганську призводять саме дії підтримуваних Росією сепаратистів. Туди, де сепаратистів вже немає, жителі звільнених міст повертаються».

З такою ж позицією виступила на засіданні Радбезу і постійний представник Литви Раймонда Мурмокайте. «Росія з самого початку всіляко підтримувала незаконну війну. А українські збройні сили роблять все можливе, щоб звільнити свою територію від незаконних збройних формувань», - підкреслила литовський дипломат.

Єдиним членом Ради Безпеки ООН, який сором’язливо стримався від однозначного засудження Росії, виявився Китай. Його офіційний представник обмежився нейтральними формулюваннями про «необхідність прояву спокою і стриманості, готовності йти на компроміси», але, тим не менш, за пропозицію Росії також голосувати не ризикнув.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.