Порошенко провів у Києві зустріч з Держсекретарем США

poroh kerri

 

Державний секретар США заявив про підтримку Америкою України та Президента Порошенка. Про це повідомляє прес-служба Президента України, передають «Конфлікти і закони».


«Сьогодні я тут спеціально для того, щоб передати підтримку і добру волю від Президента Обами, всього американського народу українцям на їх шляху до демократії та свободи і, найголовніше, в їх невід’ємному праві захищати свою територію та суверенітет країни. Ми шануємо і захоплюємося тим, як українці це роблять», – заявив Джон Керрі.

Президент подякував Сполученим Штатам за підтримку України. Глава держави заявив: «Провідна роль США у зміцненні трансатлантичної солідарності на підтримку України має вирішальне значення для досягнення мирного врегулювання. Ми вдячні за послідовну участь Державного департаменту і особисто секретаря Керрі в цих зусиллях».

Петро Порошенко наголосив на тому, що Україна залишається прибічницею мирного, політичного врегулювання конфлікту у Донецькій та Луганській областях і наполягатиме на виконанні Мінських домовленостей. «Ми працюємо, щоб знайти шляхи для мирного врегулювання і позбавити український народ триваючого жаху агресії. Це є пріоритетом для всієї спільноти цивілізованих націй, для кожного цивілізованого суспільства. У той же час ми зміцнюємо нашу співпрацю у сфері безпеки», – відзначив Президент.

Джон Керрі наголосив на важливості дипломатичного вирішення конфлікту на Донбасі. «Наш вибір – мир та мирне врегулювання. Росія повинна також зробити цей вибір, але не тільки словом, але й ділом. Росія має дотримуватись своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями, які вона підписала», – заявив Держсекретар.

За словами Джона Керрі, «Росія повинна припинити військову підтримку сепаратистів, змусити їх сісти за стіл переговорів задля досягнення довготривалого політичного рішення. Треба припинити вогонь не на словах, а на ділі, відвести важке озброєння на відстань, з якої не можна буде завдати шкоди мирному населенню». Держсекретар наголосив на необхідності відведення іноземних військ та озброєння з України, поваги до міжнародних кордонів, а також звільнення заручників обома сторонами.

«Ми прагнемо дипломатичного рішення. Але ми не можемо заплющувати очі на танки, які перетинають кордони України, ми не можемо заплющувати очі на російських військових, які в неідентифікованій уніформі перетинають кордон, і ми не можемо заплющувати очі на наявність сучасних ракет та іншого важкого озброєння, яке потрапляє через кордон в Україну з Росії, включно з порушеннями міжнародних норм безпеки польотів, попри запевнення, що цього не мало б бути, відповідно до Мінських домовленостей з припинення вогню», – заявив Джон Керрі.

«США, Президент Обама готові допомогти всім сторонам досягти такого результату. Той факт, що Канцлер Меркель и Президент Олланд також прибувають з візитом до Києва сьогодні, наголошує, що США, Франція, Німеччина, наші міжнародні партнери разом з Україною закликають Росію здійснити без зволікань ті кроки, які я щойно назвав», – сказав Джон Керрі.

Президент також відзначив важливість підтримки реформ в Україні з боку США. Він зазначив, що як Глава держави сприятиме якнайшвидшій реалізації системних реформ, боротьбі з корупцією і зміненню всієї системи державного управління в Україні. «Ці зміни є ключовими умовами для успішної і демократичної України, а також процвітання і безпечного життя наших громадян», – підкреслив Президент.



Коментарі

  +0 #1 Olha 5 февр. 2015 г., 16:33:12
Все забуваю спитати,а чиєї країни є громадянами переговорники(з ЛНРДНР) і їх начальники?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.