Європейський Союз опублікував рішення про санкції щодо колишніх українських високопосадовців

sanktsii podovgeno

 
Рішенням Ради Європейського Союзу № 2014/119/CFSP від 05.03.2014 (зі змінами та доповненнями від 14.04.2014) застосовано обмежувальні економічні заходи до 22 колишніх вищих посадових осіб України та осіб із їхнього близького оточення терміном на 1 рік, тобто до 6 березня 2015 року.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передають «Конфлікти і закони».

Відповідна практика є новою для нашої держави і вперше застосована Європейським Союзом за зверненням України, ініційованим Генеральною прокуратурою.

Слід відзначити, що, незважаючи на численні повідомлення у ЗМІ, жодна з таких осіб не була виключена із санкційного списку ЄС протягом строку дії цього рішення.

Більше того, Європейським Союзом у січні поточного року розширено критерії для застосування санкцій. Окрім осіб, які могли бути причетні до привласнення державного майна, обмежувальні заходи тепер застосовуються і до посадовців, щодо яких в Україні здійснюється розслідування у зв'язку зі зловживанням службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для себе або для третьої сторони, в результаті чого спричинено збитки державі.

«У зв'язку із закінченням терміну дії зазначеного рішення 05.03.2015 Радою Європейського Союзу ухвалено нове рішення щодо застосування обмежувальних заходів до вказаної категорії осіб, а саме щодо януковича в.ф., Захарченка В.Ю., Пшонки В.П., Лукаш О.Л., Клюєва А.П., Ратушняка В.І., януковича О.В., януковича В.В., Пшонки А.В., Клюєва С.П., Азарова М.Я., Курченка С.В., Табачника Д.В., Богатирьової Р.В., Арбузова С.Г., Іванющенка Ю.В., Клименка О.В. та Ставицького Е.А. Рішення сьогодні опубліковано в Офіційному віснику ЄС та вступить у силу з 07.03.2015», - зазначається у повідомленні.

У свою чергу Генеральною прокуратурою України буде здійснюватися всебічне і неупереджене розслідування кримінальних проваджень щодо екс-високопосадовців та осіб з їхнього оточення незалежно від прийнятих європейською стороною рішень щодо застосування персональних санкцій.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.