Євродепутати: Янукович намагається унеможливити участь Тимошенко у виборах

evrodeputaty

 
Депутати Європейського парламенту розцінюють сьогоднішнє рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ про перенесення на 16 серпня слухань касаційної скарги на "газовий" вирок Юлії Тимошенко як намагання влади унеможливити участь українського екс-прем'єр-міністра України у парламентських виборах, які повинні відбутися 28 жовтня цього року.


"Сьогоднішнє рішення було таким, як я його передбачав раніше. Режим та залежний від нього суд хочуть унеможливити участь пані Тимошенко у виборах. Вони призначили чергову дату на 16 серпня, це на три дні пізніше останнього дня реєстрації кандидатів на виборах в парламент", - цитує агентство УНІАН слова депутата Європарламенту Міхаеля Галера (група народних партій, Німеччина), повідомляє tymoshenko.ua.

На думку європарламентаря, іншою причиною чергового перенесення розгляду справи по суті є бажання не дати можливості Юлії Тимошенко та її адвокатам оскаржити справу в Європейському суді з прав людини. "Тому що для цього спочатку потрібно пройти всі судові інстанції в країні. Таким чином, я бачу дві мети: неучасть у виборах і відсутність юридичної можливості подавати скаргу до Європейського суду з прав людини", - підкреслив депутат.

"Це – гра з часом з боку влади напередодні жовтневих виборів. Водночас, ця гра ні до чого не призведе", - вважає віце-президент Європейської народної партії Яцек Сарюш-Вольські (Польща).

Яцек Сарюш-Вольські зазначив, що якщо українська влада все ще прагне європейської перспективи для країни, то має звільнити як Юлію Тимошенко, так і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. "А також декриміналізувати те, в чому обвинувачується Юлія Тимошенко, і за що в Європі ніхто б і не думав карати", - наголосив депутат Європейського парламенту.

"Відкладене правосуддя – відмова у правосудді. Моя стурбованість щодо втручання виконавчої влади в судовий процес з метою виграти час зберігається", - сказав депутат ЄвропарламентуЧарльз Теннок (група Європейських консерваторів та реформістів, Великобританія).

Як відомо, сьогодні судова палата у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ перенесла на 16 серпня розгляд касаційної скарги захисника екс-прем'єр-міністра України Олександра Плахотнюка на незаконність "газового" вироку Юлії Тимошенко. Таким чином, сьогодні вже втретє було задоволено клопотання сторони державного обвинувачення, яка наполягає на "дотриманні" права Юлії Тимошенко брати участь у касаційному процесі. Водночас екс-прем'єр вже тричі зверталася до суду з вимогою продовжувати розгляд касації за її відсутності.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ у січні 2012 року прийняв до розгляду скаргу захисника екс-прем'єра Олександра Плахотнюка на незаконність вироку Печерського районного суду Києва за нібито перевищення Юлією Тимошенко службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році.

Вищий спецсуд повинен був розпочати розгляд скарги 15 травня, але з того часу його засідання переносилися на 26 червня та 12 липня за клопотаннями сторони державного обвинувачення, яка "занепокоєна" дотриманням права Юлії Тимошенко бути присутньою у суді.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.